Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) Nova cita anual per construir un espai central de l’Església catalana. Amb el títol 'Cel i terra', el Grup Sant Jordi de Defensa i Promoció dels Drets Humans, els Equips de Pastoral de la Política i la Comunicació, la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat, el Consell de Laics dels Caputxins de Catalunya i Justícia i Pau convoquen la seva jornada anual pel dissabte 23 de novembre a l'Hotel Alimara.

Aquesta quinzena edició planteja l’interrogant sobre com es realitza, ara i aquí, l’esperança i l’amor cristià. Hi respondran la religiosa i teòloga Pepa Torres, que parlarà ‘De amor político y cuidados en tiempos de incertidumbre’; i el filòsof Josep Maria Esquirol amb la ponència ‘Filosofia del cel i cura de l’ànima’.

La reflexió s’estendrà a la tarda amb un accent més testimonial. La taula rodona servirà per parlar sobre com es conjuga l’acció i la contemplació. Serà un espai moderat la periodista Laura Mor i comptarà amb la participació de la psicòloga i religiosa de Jesús-Maria, Maite Valls, que col·labora amb la Fundació Vidal i Barraquer; el capellà de la diòcesi de Sant Feliu de Llobregat, Valentí Alonso, que acompanya espiritualment persones per superar l'estrès posttraumàtic; Pilar Lance, educadora social de joves en situació de risc; i Javier Sánchez, capellà del Centre Penitenciari de Navalcarnero, a Madrid.

Per participar a la Jornada cal inscriure's prèviament. La inscripció, que contempla servei de guarderia infantil gratuïta, es tancarà el dia 17 de novembre. Més enllà de les ponències i debats, vol vertebrar una xarxa de complicitats entre els assistents i amb altres cristians convidats de Madrid, Euskadi, el País Valencià, les Illes Balears i altres indrets de l’Estat.

Les darreres edicions de la jornada han posat sobre la taula temes com l’esperança com a missatge polític (2018), la necessitat de fer comunitat (2017), 'Déu: conversió i filosofia' (2016), les religions com espai de sensatesa i llibertat des de la perspectiva de l’islam i del cristianisme (2015) o l’alegria del papa Francesc per transmetre l’Evangeli (2014).