Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Jesuïtes) La PAL (Plataforma Apostòlica Local) de Barcelona Centre ha rebut aquesta setmana la visita del Provincial Antonio España SJ i del Delegat per a la Tercera Edat, Cipriano Díaz SJ, que s'han entrevistat amb els jesuïtes de les comunitats que formen la PAL.

La Província d'Espanya de la Companyia de Jesús s'organitza en plataformes apostòliques locals, que agrupen les comunitats jesuïtes i les institucions o projectes de la Companyia que es troben en aquest territori. La PAL Barcelona compta amb sis comunitats, amb gairebé un centenar de jesuïtes. El Provincial i el Delegat han visitat les comunitats del Sagrat Cor (Llúria), Nostra Senyora de la Victòria (Palau) i Xavier (Margenat), situades a la ciutat de Barcelona, però també s'han traslladat a les poblacions de Sant Cugat i Manresa, integrades en aquesta PAL.

Dijous a la tarda, Antonio España SJ ha mantingut una trobada amb els jesuïtes i també s'ha reunit amb el Consell de la PAL Barcelona Centre.

En aquestes trobades ha recordat l'important moment en què es troba la Província i la Companyia a nivell internacional, amb el procés de discerniment de les preferències apostòliques, així com l'elaboració del projecte apostòlic de la nostra Província.

També ha assenyalat el treball en l'àmbit de protecció de menors i persones vulnerables que s'està realitzant, tant des de la implantació de protocols i plans d'actuació adequats, com la revisió del passat.

Als membres del consell de la PAL, el Provincial els ha animat a créixer en creativitat, davant els reptes que s'obren per a la Companyia i les seves institucions en aquests temps. Hem de seguir treballant intensament, ha dit, en el camp de les migracions. I pel que fa al sector educatiu, al costat de la innovació, ha apuntat la necessitat d'abordar qüestions antropològiques, atents a aquests temps de post-veritat i populisme.

D'altra banda, Antonio España SJ va aprofitar la seva visita a Barcelona per reunir-se amb representants de l'Associació d'Antics Alumnes del col·legi Jesuïtes Sarrià - Sant Ignasi, per comentar els preparatius de la propera celebració del Congrés Mundial d'Antics Alumnes, que tindrà lloc a Barcelona el 2021.

La visita del Provincial va concloure el dijous, mentre que Cipriano Díaz SJ perllonga la seva estada fins dissabte, a Sant Cugat, on s'entrevista amb els jesuïtes de la comunitat i de la infermeria.

La PAL Barcelona és una plataforma de gran vitalitat i activitat que integra un gran nombre d'obres apostòliques. En l'àmbit educatiu compta amb 5 escoles, així com centres universitaris com IQS, ESADE, TSI - Turisme Sant Ignasi o l'Institut de Teologia Fonamental. La pastoral i en concret la pastoral de joves s'impulsa des de diverses comunitats i plataformes, entre les quals destaca el Casal Loiola, al centre de la ciutat.

En el sector social, cobra impuls el treball de la Fundació Migra Studium, dins de la xarxa SJM, i la recent incorporació de la delegació d'Entreculturas a Barcelona. I amb fort arrelament i projecció internacional, el centre Cristianisme i Justícia empeny la reflexió social i teològica. La PAL compta també amb un dels centres d'espiritualitat de referència de la Companyia de Jesús, la Cova de Manresa.