Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Jesuïtes) Aquest dijous han estat elegits a Loiola (Guipúscoa) els sis jesuïtes de la Província d'Espanya de la Companyia de Jesús que, juntament amb el provincial Francisco J. Ruiz Pérez, participaran a la propera Congregació General de l'orde, que tindrà lloc a partir del 2 d'octubre de 2016 a Roma. Entre els escollits hi ha el jesuïta català Llorenç Puig, delegat dels Jesuïtes a Catalunya. En la propera Congregació General de l'orde s'espera escollir el substitut de l'actual superior general de la Companyia de Jesús Adolfo Nicolás, que ja va anunciar que presentaria la seva renúncia.

Els sis jesuïtes escollits són Pablo José Alonso Vicente, mestre de novicis dels jesuïtes d’Espanya i delegat de Formació (Madrid, 1968); Francisco Javier Álvarez de los Mozos, destinat a Roma, al Secretariat de Justícia Social i Ecologia (Bilbao, 1967); Cipriano Díaz Marcos, delegat provincial de la Tercer Edat i la seva preparació (Salamanca, 1953); Juan José Etxeberría Sagastume, destinat a la Universitat de Deusto, després de diversos anys com a superior Provincial (Bilbao, 1966); José Ignacio García Jiménez, que lidera el Centre Social dels Jesuïtes d’Europa a Brusel·les (Madrid, 1964); i Llorenç Puig Puig, delegat de la Plataforma Territorial de Catalunya (Barcelona, 1966).

Llorenç Puig és doctor en Físiques i des del mes de juny passat és el delegat dels jesuïtes a Catalunya. També es responsable de la coordinació dels Centres Fe-Cultura-Justícia de la Província d’Espanya. En l’àmbit de la recerca s’ha especialitzat en el camp de la relació entre ecologia i religió. A més col·labora en pastoral universitària i amb l’Associació EnxarTxad, que impulsa projectes de solidaritat al Txad. En els darrers anys ha dirigit el centre d'estudis Cristianisme i Justícia.

A més, s’ha escollit el germà jesuïta Wenceslao Soto (Linares, 1955). La resta de Províncies d’Europa escolliran també un germà, i d’aquests, un serà el representant de la Conferència d’Europa de la Companyia de Jesús que assistirà a la CG 36. La CG es l’òrgan suprem de govern de la Companyia de Jesús que només es convoca per a tractar assumptes d’especial importància o per a escollir a un nou Superior General. En ella participen jesuïtes de tot el món escollits pels membres de l’ordre.

Congregació Provincial

Des de dilluns passat està reunida al Santuari de Loiola la que és la primera Congregació de la Província dels jesuïtes d’Espanya, des de que es va crear el passat 21 de juny després de la integració de les seves cinc províncies en una. Seixanta nou jesuïtes de diversos punts d’Espanya participen en una trobada que té tres objectius principals: el primer, elegir es jesuïtes que aniran a la Congregació General 36; el segon, proposar alguns grans temes que han d’orientar a la Companyia de Jesús al món; i el tercer, assenyalar suggeriments per a l’actuació de la Companyia de Jesús a Espanya. La Congregació Provincial és un temps de pregària, escolta, silenci i també de discerniment en comú, per grups i en assemblea. En ella es tracten temes que prèviament han estat reflexionats i debatuts en altres estructures de la Companyia, com les comunitats i les Plataformes Apostòliques Locals (PAL). El Pare General ha demanat als jesuïtes que reflexionin especialment sobre quines són les tres crides més importants que el Senyor dirigeix avui a tota la Companyia de Jesús. I ha situat aquesta pregunta en la línia de la petició del Papa Francesc de demanar a l’Església un esforç de renovació.

Podeu llegir les cròniques de la Congregació Provincial en aquest enllaç i veure imatges aquí.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.