Vés al contingut

notícies relacionades

Jaume Aymar Emmanuel Mounier 2024

Jaume Aymar: "M'agradaria complir el somni del pare Coll i fer una facultat personalista"

GLÒRIA BARRETE -CR | "Si digués que el guardó és merescut, seria d'una petulància increïble, però si dic que és immerescut faig quedar malament a l'Institut Emmanuel Mounier de Catalunya", afirma Jaume Aymar en rebre el Reconeixement de l'Institut aquest 2024. És per aquest motiu, ens confessa, que ha buscat una tercera via de reconeixement pel dia d'entrega del premi, "dedicar-li el guardó al pare Josep Maria Coll", tot un referent, intel·lectual i de vida, per a ell.

Llibre Joan Carrera

Joan Carrera, més que un bisbe

JORDI LLISTERRI –CR | Com tantes coses en aquest país, el bisbe Joan Carrera era més que un bisbe. Així ho va resumir el periodista Antoni Bassas al final de la presentació d’un nou llibre sobre el qui va ser bisbe auxiliar de Barcelona i que va morir ara fa 15 anys. Mireu els lliris del camp, editat pel CPL, és el títol d’un recull d’una quarantena de testimonis que van conèixer i treballar amb el bisbe des de la seva etapa pastoral en les parròquies de la perifèria de Barcelona o acompanyant-lo en el seu compromís social, cultural i nacional.

Suport mutu entre cristians catalans i ucraïnesos

(Lucía Montobbio –CR) Catalunya és el territori de l’Estat amb més nombre d’ucraïnesos. Fora de Barcelona, alguns dels municipis més representatius d’aquesta realitat són Guissona, Lloret de Mar i Badalona. Aquests dies catalans i ucraïnesos s’apleguen a les parròquies per pregar, i mantenir viva l’esperança i la fe en què la guerra s’aturi.

Miquel Ramón, nou director del setmanari Catalunya Cristiana

(Església Barcelona) El patronat de la Fundació Catalunya Cristiana, que presideix l’arquebisbe de Barcelona, el cardenal Joan Josep Omella, ha nomenat Miquel Ramón Fuentes com a nou director del setmanari Catalunya Cristiana, en substitució de Jaume Aymar Ragolta, que ho ha estat durant gairebé tretze anys (des del setembre del 2008).

Carles Llinàs, nou degà de la Facultat de Filosofia de Catalunya

(Ateneu Universitari Sant Pacià) El cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona i Gran Canceller de l’Ateneu Universitari Sant Pacià (AUSP), ha nomenat el doctor Carles Llinàs Puente nou degà de la Facultat de Filosofia de Catalunya (FFC), integrada en aquest Ateneu universitari conjuntament amb la Facultat de Teologia de Catalunya i la Facultat Antoni Gaudí, en substitució del doctor Jaume Aymar i Ragolta, que ha ocupat el càrrec en els dos triennis precedents.

El fil vermell de Catalunya i el Vaticà

(Cristianisme al Segle XXI) Nova sessió del cicle d’enguany “Església Catalana i reconstrucció nacional” promogut per l’associació “Cristianisme al segle XXI”. Aquest dissabte, a la Sala d’Actes de Cristianisme i Justícia, va tenir lloc la sessió “El fil vermell de Catalunya i el Vaticà” a càrrec de mossèn Jaume Aymar, doctor en història de l’art, director de Catalunya Cristiana i Ràdio Estel, degà de la Facultat de Filosofia de la Universitat Ramon Llull i publicista empedreït.

Veure la fe