Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Ateneu Universitari Sant Pacià) El cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona i Gran Canceller de l’Ateneu Universitari Sant Pacià (AUSP), ha nomenat el doctor Carles Llinàs Puente nou degà de la Facultat de Filosofia de Catalunya (FFC), integrada en aquest Ateneu universitari conjuntament amb la Facultat de Teologia de Catalunya i la Facultat Antoni Gaudí, en substitució del doctor Jaume Aymar i Ragolta, que ha ocupat el càrrec en els dos triennis precedents.

Carles Llinàs (Barcelona, 1963) es va llicenciar en Filosofia a la Facultat de Lletres de la Universitat Autònoma de Barcelona l’any 1987. En aquesta mateixa Universitat, l’any 1995 va defensar la seva tesi doctoral en Filosofia, sobre la teoria del coneixement i l’angelologia de Ramon Llull, treball que l’abril de 1996 va rebre el premi Joaquim Carreras i Artau de l’Institut d’Estudis Catalans.

Des del curs 1992-93 és professor a la Facultat de Filosofia de Catalunya (FFC), de la qual n’ha estat vicedegà durant gairebé quinze anys, en diversos períodes, i n’és professor extraordinari des de 2009. Està en possessió de diverses acreditacions i trams de recerca d’AQU Catalunya. La seva docència i la seva tasca investigadora han estat molt diverses, concentrant-se darrerament sobretot en les dimensions lògiques, metafísiques, epistemològiques, teològiques i polítiques de diversos pensadors dels segles XIX i XX.

Ha publicat un bon grapat d’articles, tant en revistes científiques com divulgatives. En forma de llibre de la seva exclusiva autoria destaquen: Ars Angelica. La gnoseologia de Ramon Llull (2000), Què és la Lògica? Sobre l’U auràtic o, també, Sobre evidència, objectivitat i ciència primera (2004) i Escatologia i modernitat. El pensament d'Odo Marquard (2014), obra prèviament guardonada amb el Premi Joan Maragall 2012.