Vés al contingut

notícies relacionades

Mor mossèn Dalmau, el capellà resistent

(Jordi Llisterri -CR) No hi va haver mobilització o protesta antifranquista on no estigués present mossèn Josep Dalmau. Un dels capellans amb més connexions amb els moviments polítics i la resistència cultura del país, especialment amb les causes perdudes. Ha mort aquest dimecres 5 de setembre a punt de complir el 92 anys. El funeral se celebrarà aquest divendres, a les 4 de la tarda, a l’església de Gallifa, en el santuari ecològic que ell va aixecar.

El 47% de catòlics a favor de la independència i el 46% en contra

(Jordi Llisterri-CR) Gairebé meitat i meitat. La darrera enquesta del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) de la Generalitat torna a donar una majoria a favor de la independència de Catalunya amb cinc punts de diferència: 48,7% pel sí, i 43,6% pel no. Si es busca la mateixa resposta només entre els enquestats que es declaren catòlics, aquesta diferència es redueix només a un punt, amb l'independentisme per davant: 47,6% pel sí, i 46,3% pel no.

Què han dit els bisbes durant el procés?

(Laura Mor –CR) Pacte, entesa, diàleg i defensa de la singularitat, la cultura, la llengua i les “les legítimes aspiracions” dels catalans. Són els elements de consens entre els bisbes de la Conferència Episcopal Tarraconense davant del procés sobiranista que viu Catalunya. En aquest article repassem què han dit fins ara els bisbes des del 2011 sobre el moment polític del nostre país. Resum al que s'ha de sumar la nota dels bisbes d'aquest dimecres.

Abat Soler: “L’Església respecta i recolza el que els ciutadans decideixin”

(Jordi Llisterri –CR) L’abat Josep Maria Soler acabava de recordar que el Concili Vaticà II va deixar ben clar que “la comunitat política i l’Església són independents o autònomes l’una de l’altra”. Però les primeres preguntes que li han fet els periodistes han estat sobre què en pensava del nou president de la Generalitat, de la desconnexió i fins i tot si es considerava “un líder moral dels independentistes".

Novell i Cortés, dues aportacions sobre la independència

(CR) El cardenal Cañizares ha destarotat la voluntat de l’Església catalana de quedar en un segon pla durant la campanya electoral del 27S. L’acord entre els bisbes catalans ha estat deixar al marge del debat sobiranista les consideracions morals i situar-ho en l’esfera de l’autonomia del laïcat i del món polític. Que els bisbes ja no han de dir què s’ha de votar. I això és el que es va trencar una vegada més aquest dimarts.

Cañizares recorda que la unitat d’Espanya “és una qüestió moral” i mobilitza la seva diòcesi

(Jordi Llisterri –CR) “Pregar per Espanya i la seva unitat”. Aquest és el títol de la carta que ha publicat aquest dimarts els cardenal Antonio Cañizares per convocar una vetlla de pregària per aquest mateix divendres a la catedral de València. Una llarga reflexió argumenta que el que passi el 27 de setembre afecta a “la veritat d'Espanya” i “a la mateixa unitat de la nostra nació, que també és una qüestió moral”.

panoràmica

Veure la fe