Vés al contingut

notícies relacionades

Una crida a buscar espais comuns, l’últim escrit de Núria Gispert 

(CR) Persones de l'àmbit de la comunicació, l'educació i el tercer sector s'han reunit aquest dimarts per presentar el nou estudi Claves de éxito para el ascensor social. Es tracta d'una publicació que recull els coneixements adquirits al llarg de 15 anys en les 117 conversacions sobre immigració al Braval.

Els joves d'origen estranger pateixen més l'abandonament escolar i manca d'expectatives

(Fundació ”la Caixa”) L’Observatori Social de la Fundació ”la Caixa” ha presentat aquest dimecres al Palau Macaya un debat monogràfic sobre educació i immigració moderat pel periodista, Rafael Vilasanjuan, i amb la participació de la professora de la Universitat Autònoma de Barcelona Silvia Carrasco, el professor Serra Húnter de la Universitat de Barcelona (UB) i investigador associat del Centre

Ser infant migrant a Catalunya

(Càritas Diocesana de Barcelona) La sessió de novembre dels Dilluns dels Drets Humans va tractar sobre la situació dels infants migrants a Catalunya, i quines mesures cal prendre per millorar-ne l’acollida.

Les migracions invisibles

(Anna Sangrà - Justicía i Pau) A la dècada dels 2000 començàvem a parlar del concepte “canvi climàtic”, als 2010 era el torn dels gasos d’efecte hivernacle i els efectes que tindrien en la biosfera: la conservació de les espècies, la qualitat de l’aire, l’augment de la temperatura… Arribades al tombant d’una nova dècada hem aconseguit el consens científic i social que el canvi climàtic és una realitat. I ara, què fem?

Quan els migrants es van tancar a les esglésies

(Joan Montblanc -Càritas Barcelona) El 20 de gener de 2001 desenes de migrants van celebrar una assemblea multitudinària a Plaça Catalunya en protesta per l’imminent entrada en vigor de la Llei d’estrangeria que va  desembocar en la històrica tancada a les parròquies.

La cultura de l’acollida davant els murs del CIE

(CR) El Servei Jesuïta al Migrant ha presentat una radiografia dels Centres d’Internament d’Estrangers (CIE) on, al llarg del 2018, hi van passar més de 7.800 persones pel fet de trobar-se en situació administrativa irregular. La novena edició d’aquest informe posa al centre la discriminació d’origen, i denuncien que als CIE s’hi ha internat menors d’edat i sol·licitants d’asil així com vulneracions habituals de drets bàsics. Davant d’aquest fet aposten per una cultura de l’acollida des de la ciutadania.   Discriminació d’origen

Cap a una teologia de les migracions

(Cristianisme i Justícia) Cristianisme i Justícia presenta un nou Quadern CJ escrit per Alberto Ares sobre les migracions. El context de la realitat migratòria i de refugi a nivell mundial, en tant que “signe dels temps, no pot quedar al marge de la reflexió teològica".

recull de notícies

panoràmica

Veure la fe