Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Bisbat de Lleida) El programa d'Atenció al Fet Migratori de Càritas Diocesana de Lleida va atendre l'any passat 433 demandes relacionades amb la matèria d'estrangeria i protecció internacional. Aquest servei de Càritas Diocesana de Lleida ofereix assessorament i orientació respecte a la normativa vigent d'estrangeria i protecció internacional. A més, pretén sensibilitzar a la societat vers la realitat migratòria a la nostra comunitat.

Aquest programa va efectuar 188 demandes d'altres qüestions legals com dret matrimonial i de família, violència masclista, penal i nacionalitat espanyola. A més, va efectuar 132 gestions administratives, acompanyaments i interposició de recursos. Va atendre 409 persones i va realitzar 579 entrevistes. Durant l'any 2018 el programa ha desenvolupat la seva acció en tres Àrees de treball: l'Àrea d'Assessoria Jurídica a l'immigrant (AJI), l'Àrea de Sensibilització i l'Àrea de Codesenvolupament.

Un dels projectes d'aquesta àrea són les tertúlies entre voluntaris i voluntàries de Càritas i persones migrades. Una de les voluntàries d'aquestes tertúlies és Joana, que afirma que "a les tertúlies he conegut molta gent de fora i m'he fet més oberta i tolerant, m'han fet entendre situacions i aprendre de tothom. No es tracta de canviar ni fer canviar les persones: només cal acceptar-nos i respectar-nos tal com som".