Vés al contingut
Catalunya Religió dl. 21/11/2022
caixaforum-macaya

Amb el suport de:

 

 

Fundació "la Caixa" L’Observatori Social de la Fundació ”la Caixa” presenta en col·laboració amb l’Associació Catalana de Sociologia la sessió ' Europeisme i solidaritat', un debat sobre la necessitat de generar universalisme enfront de racisme, a CaixaForum Macaya. L’activitat tindrà lloc de forma presencial el proper dimecres 23 de novembre a les 18:00 h

El debat anirà a càrrec d'Adnan Abdul Ghani, expert en migracions, membre de Save the Children i iniciador del Support Group Network, a Suècia; i Roberta Ricucci, experta en migració al Mediterrani, professora de la Universitat de Torí i presidenta de la Research Network Sociology of Religion de l'European Sociological Association.

Els raonaments d’ Emile Durkheim

La trobada s’emmarca sobre les teories d'Emile Durkheim, sociòleg, pedagog i antropòleg francès i un dels pioners en el desenvolupament de la moderna sociologia. Durkheim és un dels pares de la sociologia, qui va raonar sobre el concepte de solidaritat, entès com la creació d'una societat mundial des d'una perspectiva universalista.

En aquest marc, el debat proposa aprofundir en aquesta perspectiva, per a superar els discursos racistes generats recentment, sobretot contra els ciutadans russos, i promoure una idea d'acolliment de la població ucraïnesa que no generi racisme cap a la població russa. Des d'aquesta perspectiva, el debat promourà un espai per a parlar sobre la necessitat de generar universalisme enfront de racisme. 

Aquesta serà la segona sessió del cicle 'Europa, ¿Terra d’acollida per a tothom?', que proposa un debat sobre l'acollida, vista des de diferents perspectives. Les tres sessions que el componen se centren en les actuacions que s'estan duent a terme per superar el racisme i afavorir la creació de ponts entre cultures, religions i diversitat d'orígens.

Temàtica
Territori
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.