Vés al contingut

notícies relacionades

Agustín Padilla

“La dona encara no està bonament integrada en les confraries”

AINA ARGUETA -CR | Dones de confraries d'arreu l'estat espanyol es reuniran del 7 al 9 de desembre en la 7a Trobada Nacional de Dones Confrares a Barcelona, després de sis anys sense celebrar-la per la pandèmia. "Fem les trobades per reivindicar el paper de la dona en les confraries i explicar que la dona encara no està bonament integrada en elles", declara Núria Borraz, portaveu de l'Associació de Dones Confrares de Barcelona, entitat que acull la jornada. 

8M: l’Església catalana suspèn en igualtat

(Laura Mor –CR) Aquest 8 de març, Dia Internacional de la Dona, Catalunya Religió hem analitzat la participació de les dones en càrrecs de responsabilitat dins de l’Església de Catalunya. En concret, ens hem fixat en els organismes diocesans, des de les cúries de cada bisbat, passant per les delegacions diocesanes, els consells pastorals i també els secretariats interdiocesans que depenen de la Conferència Episcopal Tarraconense. Hem buscat figures de responsabilitat que tant poden exercir homes com dones. La fotografia final parla per si sola.

Dones d’Església: “Aquí, hi cabem tots”

(Laura Mor –CR) Moure consciències, transformar les relacions humanes i treballar per acabar amb la violència, els abusos i la discriminació per raó de gènere. I fer-ho també dins l’Església. Són alguns dels reptes que aquest diumenge ha formulat la coordinadora de dones creients Alcem la Veu.

Dones cristianes demanen plans d’igualtat dins l’Església

(CR) El proper 1 de març la coordinadora catalana de dones creients i feministes convoca a les onze del matí un acte reivindicatiu a la porta de la Catedral de Barcelona. Presentaran el manifest 'Alcem la veu, per la igualtat i la no discriminació de les dones a l’Església' i les demandes concretes que traslladaran a la jerarquia de l’Església catalana. Per ara l'han signat una vintena d’entitats i de grups, i prop de cinc-centes persones.

panoràmica

Veure la fe