Vés al contingut

notícies relacionades

Josep M. Ràfols: “No ens podem permetre tenir la desaparició del bisbe Irurita sense resoldre”

(Jordi Llisterri –CR) Probablement serà el llibre definitiu sobre la desaparició del bisbe Manuel Irurita. Han passat més de 80 anys de la seva mort, ha tingut un procés de beatificació inacabat que ha durat dècades i encara no s’havia aclarit què havia passat amb el bisbe de Barcelona. Un bisbe enterrat amb honors de màrtir a la catedral però que hi ha testimonis que diuen haver-lo vist viu tres anys després de la seu  suposat assassinat.

Sant Felip Neri no és tot façana

(Víctor Rodríguez –CR) Gairebé podem dir que és l’únic veí de la plaça Sant Felip Neri, un espai “on els carrers hi aboquen l’encanteri” com diu la cançó de Txarango. El felipó Antoni Serramona (Lleida, 1941) ens rep cordialment a les portes de l’Oratori de Sant Felip Neri, una casa religiosa establerta al cor de Barcelona l’any 1673.

Màrtirs amb “la lògica del gra de blat” a la Sagrada Família

(Jordi Llisterri-CR) “Si el gra de blat, quan cau a la terra, mor, dona molt de fruit”. Aquestes paraules de Jesús han estat un dels referents de la beatificació de setze màrtirs de l’època de la Guerra Civil que s’ha fet aquest dissabte al matí a la Basílica de la Sagrada Família de Barcelona. El cardenal Angelo Becciu, nou Prefecte de la Congregació per a les Causes dels Sants de la Santa Seu, ho ha destacat durant la celebració: “en una societat fragmentada qui vol ser testimoni ha de prendre decisions en la lògica del gra de blat”.

Localitzat un arsenal de la Guerra Civil en el Monestir de Santa Teresa de Vic

(Generalitat de Catalunya) Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de l’Àrea de Desactivació d’Artefactes Explosius TEDAX-NRBQ han localitzat aquest dijous a les golfes del Monestir de Santa Teresa de Vic un amagatall de la Guerra Civil on hi havia 30 kilos de dinamita, 26 granades de mà, 290 de

Urgell impulsa la beatificació de 75 dels 111 capellans assassinats durant la Guerra Civil

(Bisbat d'Urgell/CR) El bisbat d'Urgell ha conclòs la fase diocesana del procés de beatificació dels Servents de Déu mossèn Josep Moles i Torrents, prevere diocesà d’Urgell, i de 74 companys seus sacerdots, així com del laic Lluís Farré i Trilla. Aquest grup de capellans formen part dels 111 sacerdots de la diòcesis que van ser assassinats entre el 1936 i el 1939, sobretot durant els primers mesos de la Guerra Civil. Aquest procés diocesà el va iniciar el bisbe Joan Martí Alanis.

Què pensava mossèn Ballarín

(CR) No hi ha millor retrat de mossèn Josep Maria Ballarín que el que es fa ell mateix. Quan va complir els 90 anys la periodista Mònica Fulquet va publicar el llibre-entrevista Què pensa Josep Maria Ballarín. Recollim algunes cites que retraten la seva manera de ser capellà i la visió del país. Ser capellà

“Hi ha gent disposada a jugar-se el físic per salvar patrimoni cultural i religiós”

(Laura Mor –CR) Un dibuix de l'any 1936 i un mapa de la banda francesa dels Pirineus. Amb aquestes pistes un grup d'alumnes de Montellà va descobrir fa quatre anys la primera de les etapes de l'exili de la Mare de Déu de Núria. Sota el guiatge d'una bona xerpa –la mestra, Núria Burgada, és mare del reconegut corredor de muntanya Kilian Jornet– van trobar el lloc exacte on el capellà del Santuari de Núria va enterrar la imatge en l'esclat de la Guerra Civil.

panoràmica

Veure la fe