Vés al contingut

notícies relacionades

Música Vocal Litúrgica, CD d’homenatge al pare Gregori Estrada

(Abadia de Montserrat) Les Trobades d’Animadors de Cant per a la Litúrgia de Montserrat han celebrat aquest 2020 el seu 50è aniversari. Per tal d’homenatjar el seu fundador, el pare Gregori Estrada, la comissió organitzadora de les Trobades ha promogut l’enregistrament d’un disc que recull una mostra de la música vocal litúrgica composta per ell, que va escriure per a la litúrgia de Montserrat.

La validesa de la guitarra en la litúrgia

(Jordi Llisterri-CR)  Els liturgistes mai han estat gaire partidaris de les guitarres a la missa. Tampoc ho era el pare Gregori Estrada, un dels grans compositors litúrgics de Montserrat. Però dins de la seva extensa obra el pare Gregori va compondre quatre salms responsorials per a guitarra que havien quedat en oblit.

Les Trobades homenatjaran el monjo Gregori Estrada

(Abadia de Montserrat) Les Trobades d’Animadors de Cant per a la Litúrgia de Montserrat d’aquest estiu homenatjaran el seu fundador, Gregori Estrada, amb motiu del centenari del naixement d’aquest monjo i músic, traspassat el 18 de març de 2015.

Reconeixement a l'IEC del llegat del pare Gregori Estrada

(Abadia de Montserrat) Aquest dimecres es va celebrar a la Sala Prat de la Riba de l’Institut d’Estudis Catalans un acte d’homenatge, senzill i molt emotiu, al pare Gregori M. Estrada i Gamissans, monjo de Montserrat, organista i compositor, traspassat el 18 de març de 2015.

Mestre Gregori Estrada, una música que té present la comunitat

(Jordi Guàrdia Romeu-CPL) Feia un parell de setmanes que el germà Andreu Martínez ens havia avisat que el pare Gregori Estrada havia tingut una forta davallada a causa d’una infecció respiratòria, que se sentia molt feble, i que havia demanat la unció dels malalts.

Montserrat proposa unes trobades per a treballar música i litúrgia

(Abadia de Montserrat) Les Trobades d’Animadors de Cant per a la Litúrgia de Montserrat se celebraran enguany durant les setmanes del 28 de juliol al 2 d’agost, del 4 al 9 d’agost, i del 18 al 23 d’agost. Seran una nova ocasió per viure uns dies de treball musical i litúrgic.

Veure la fe