Vés al contingut
Catalunya Religió dj. 17/12/2020

(Abadia de Montserrat) Les Trobades d’Animadors de Cant per a la Litúrgia de Montserrat han celebrat aquest 2020 el seu 50è aniversari. Per tal d’homenatjar el seu fundador, el pare Gregori Estrada, la comissió organitzadora de les Trobades ha promogut l’enregistrament d’un disc que recull una mostra de la música vocal litúrgica composta per ell, que va escriure per a la litúrgia de Montserrat.

És el primer cop que les composicions vocals que va crear el pare Gregori, queden recollides en un CD, ja que fins ara només hi havia enregistraments seus com a intèrpret a l’orgue o com a director de cor.

El pare Gregori posava la música al servei del text, perquè d’aquesta manera ajudava a interioritzar-lo, a fer que qui el canta o l’escolta sintonitzi interiorment amb la paraula que es pronuncia. El seu gran interès era oferir una música d’Església de qualitat, però al mateix temps que estigués a l’abast de la gent, de manera que l’ajudés a viure la litúrgia.

El CD Música Vocal Litúrgica. Gregori Estrada, editat per Discos Abadia de Montserrat, inclou una vintena d’obres interpretades a la Basílica de Santa Maria per un conjunt vocal format per aquesta ocasió, sota la direcció de Marc Díaz –algunes d’aquestes obres estan acompanyades a la guitarra per Mercedes Saladich.

Concretament, es poden escoltar salms per a veu i guitarra, obres litúrgiques per a cor de veus iguals, i cants per a cor de veus mixtes.

El disc es pot adquirir a través de la botiga online de Montserrat o bé enviant un correu-e a la Comissió de Trobades (trobades@trobadesanimadorsdecant.cat). A banda de donar a conèixer la figura i la música del pare Gregori Estrada, el CD ajuda a entendre la història de la música litúrgica a Catalunya a la segona meitat del segle XX.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.