Vés al contingut

notícies relacionades

Entitats d’Església demanen millors condicions per a les feines de cura

(CR) Tenir cura de les persones vulnerables i fer el servei de la neteja són dues feines essencials. Així ho reivindica el manifest del Secretariat Interdiocesà de Pastoral Obrera de Catalunya que ha publicat aquesta setmana amb motiu del dia del treballador que se celebra aquest diumenge 1 de maig.

Entitats socials d’Església pel treball decent

(CR) "La desocupació juvenil, la informalitat i la manca de drets laborals no són inevitables, són resultat d'una prèvia opció social, d'un sistema econòmic que posa els beneficis per damunt de la persona". Són paraules del papa Francesc, que recull la campanya que acaben de posar en marxa diverses entitats de l'església catalana. La campanya es va presentar el passat 7 d'octubre, coincidint amb la Jornada Mundial pel Treball decent: “No qualsevol treball, sinó un treball decent”.

GOAC: "Els pobres no poden esperar"

(GOAC) Des de la Germanor Obrera d’Acció Catòlica Barcelona-Sant Feliu han emès un comunicat aquests dies fent referència a les eleccions de diumenge. Una reflexió com a Església que busca la igualtat i la justícia, i que subratlla "la urgent regeneració moral de la democràcia".

L’Acció Catòlica tanca el curs amb una celebració conjunta de Barcelona, Terrassa i Sant Feliu

(CR) Els moviments d’Acció Catòlica dels bisbats de Barcelona, Terrassa i Sant Feliu han tancat el curs amb una celebració conjunta. És la primera vegada que se celebra aquesta trobada, un espai per enfortir la relació entre els moviments especialitzats d’acció catòlica i dels tres bisbats que formaven l’arquebisbat barceloní fins fa deu anys. La trobada es fer el passat diumenge 15 de juny a la parròquia de Santa Madrona del Poble Sec convocada pel Consell d’Acció Catòlica de Barcelona, Sant Feliu i Terrassa.

El moviment obrer recorda Guillem Rovirosa com a profeta

(CR) Aquest dijous la Germanor Obrera d’Acció Catòlica (GOAC) ha celebrat un homenatge al seu fundador, Guillem Rovirosa. L’acte va servir per recordar la figura de qui consideren “profeta del món obrer” amb l’estrena del documental Guillem Rovirosa, ara més que mai. Podeu veure’n el vídeo al peu d’aquest article.

Un documental homenatja Rovirosa i el seu pensament comunitarista

(Laura Mor –CR) El proper 27 de febrer farà 50 anys de la mort de Guillem Rovirosa i Albet, fundador de les Germandats Obreres d’Acció Catòlica (GOAC). Coincidint amb l’aniversari, Cristianisme i Justícia acull un acte commemoratiu a Barcelona, on s’estrena un documental sobre la seva persona, obra, pensament i catalanitat.

panoràmica

Veure la fe