Vés al contingut

notícies relacionades

Gabriel Magalhães: “Els valors europeus són plenament cristians”

(CR) L’escriptor i pensador portuguès Gabriel Magalhães ha vingut a Barcelona per presentar el seu darrer llibre: Ser a casa. Publicat per la Fundació Joan Maragall, Magalhães exposa una proposta de vivència del cristianisme per als europeus del segle XXI.

'Creure encara?' Un llibre per reconstruir ponts

(Jordi Llisterri –CR) No és una apologia per als convençuts. Però és un llibre sobre la fe sense cap renúncia. Aquest és l'enfocament de l'assaig de Josep Maria Carbonell Creure encara? Deu meditacions. El llibre es va presentar aquest dimarts al vespre a l'Auditori de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna.    

Magalhães: "No ens han entrenat en la lectura diària de l'Evangeli"

(Jordi Llisterri -CR) "Vinc d'una experiència no creient i vaig llegir els evangelis per a no creure. És un llibre mal escrit, no té cap intenció literària, però cada dia era per a mi una flamarada". Així explica l'escriptor portuguès Gabriel Magalhães l'experiència de començar a llegir els evangelis amb 24 anys com a curiositat literària i acabar impactat pels relats de la vida Jesús. La lectura quotidiana que ha mantingut després d'aquesta primera incursió el van portar, al cap dels anys, a escriure una invitació a llegir l'Evangeli des de l'experiència diària.

Gabriel Magalhaes es confessa

(Fundació Joan Maragall) El professor de literatura, assagista, escriptor i poeta portuguès Gabriel Magalhaes presenta aquest dilluns a l'auditori de la Fundació Joan Maragall el seu llibre Mirall de vida. Una lectura quotidiana de l’Evangeli.

Magalhães: "Hem de reconstruir la connexió entre literatura i fe cristiana"

(Glòria Barrete –CR) "El coneixement sempre és capaç de relacionar molts àmbits, però en la teologia ha passat que el vincle amb la raó, la ciència, amb l'art, s'ha trencat, provocant que sense aquest vincle la teologia es converteixi en un conte de fades". Amb aquesta rotunditat encetava Gabriel Magalhães aquest dimecres la lliçó inaugural de l'Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona. Sota el títol Els camins de la literatura cap a Déu.

Gabriel Magalhães: "No s'ha de veure el que està passant a Europa com una destrucció del cristianisme"

(Jordi Llisterri –CR) "Els valors cristians estan més presents en la vida contemporània del que ens pensem". És la convicció que el professor portuguès Gabriel Magalhães va relatar en el I Congrés de Qüestions de Vida Cristiana que s'ha celebrat aquest cap de setmana a Montserrat. Des de l'any 2009 la històrica revista de pensament i diàleg de l'Abadia de Montserrat s'edita conjuntament amb la Fundació Joan Maragall.

panoràmica

Veure la fe