Vés al contingut
Catalunya Religió
apasomi
Fotografia: Càritas Terrassa.

Càritas Diocesana de Terrassa | "Ajuda a revalorar de nou la professió". Per al José Miguel, el curs de neteges industrials que impulsa Càritas Diocesana de Terrassa ajuda que les empreses "valorin molt més" la feina que realitzen els professionals d'aquest sector. Enguany el curs ha acabat amb una valoració molt positiva i amb un èxit del 60% d'inserció laboral.

"Jo abans no volia sortir de casa, ara soc una dona poderosa", comenta la Hanane, participant del curs. Abans de començar les classes de competències transversals amb la psicòloga, la Hanane era una persona tímida i intorvertida. El curs l'ha ajudat a superar aquestes inseguretats.

Les persones que realitzen aquesta formació es troben en situació de vulnerabilitat i en risc d'exclusió. No tenen una feina que els permeti tenir una situació econòmica i social estable. A causa de la pandèmia, moltes persones es van trobar en aquesta situació. És el cas del Federico i la seva dona. Es van animar a apuntar-se al curs després de dos anys sense trobar feina.

Ara, diuen que no només els ha reobert les portes del món laboral des d'un nou vessant, sinó que "coneixen a gent nova i relacionar-se amb els companys de pràctiques et fa venir ganes de trobar feina".

La professionalització del sector de neteges ha tendit a desvalorar-se per l'aparent facilitat en dur a terme les tasques sense un aprenentatge i una formació prèvia. Però l'existència de cursos com el que s'ofereix des de Càritas ajuda a revalorar de nou la professió.

La col·laboració de les empreses, imprescindible per les noves oportunitats

En cada sessió del curs de neteges assisteixen una mitjana de 15 persones, les quals realitzen formació professional sobre material especialitzat, tècniques, riscos laborals, bones praxis, entre d'altres. També formació de competències transversals per potenciar les eines digitals i les habilitats, destreses i capacitats individuals com l'empatia, el treball en equip, la cooperació, el compromís i la valorització i empoderament d'un mateix.

Des de Càritas de Terrassa expliquen que la col·laboració de totes les empreses que confien en Càritas per a formar persones i que obren les portes a oferir contractes de pràctiques laborals "és imprescindible per tal que els alumnes del curs puguin tenir noves oportunitats".

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.