Vés al contingut

notícies relacionades

L’IQS estrena Indefugibles, el nou podcast de Catalunya Religió

(CR) La Càtedra d’Ètica i Pensament Cristià de l’IQS obre un programa de podcast i ho fa amb la col·laboració de Catalunya Religió. Amb el nom d’Indefugibles han creat un espai de ràdio a la carta per afrontar “debats que ens persegueixen i, per molt que vulguem, no podem defugir”.

Flavio Comim de l’IQS: “Tractem problemes ètics amb instruments de mesura”

(IQS) L'Institut Químic de Sarrià entrevista a Flavio Comim, coordinador del grup de recerca d'Economia Social i Ètica (SEE) reconegut per la Universitat Ramon Llull (URL). Un grup d'investigació que Comim defineix com un tipus de treball d'"ètica aplicada", amb l'objectiu de tractar problemes essencialment ètics amb instruments de mesura i avaluació.

Més rigor a les finances del Vaticà

(Vatican News) L’Autoritat de Supervisió i Informació Financera (ASIF) del Vaticà ha publicat aquest dijous el seu informe anual de 2020. El document assenyala “la tendència creixent en la proporció d’informes enviats a l’Oficina del Promotor de Justícia i d’informes rebuts”.

Barcelona homenatja Lluís Duch, el savi que feia la religió respectable

(Laura Mor –CR) Càlid homenatge a l'antropòleg Lluís Duch. Fins a setze veus van recordar aquest dimecres al vespre el monjo de Montserrat com a “savi que va emparaular el món”. Amb aquest títol Fragmenta va publicar una obra d'homenatge pels seus 75 anys i aquest dimecres al vespre la sala Oriol Bohigas de l'Ateneu Barcelonès ha posat de nou paraules al llegat ètic i humanístic d'aquest benedictí.

Finances a l'estil de Jesús

(Laura Mor -CR) Com casa la praxi financera amb el bé comú i amb la justícia social? I amb la Doctrina Social de l'Església? Aquest dimecres l'Auditori del Centre d'Estudis Cristianisme i Justícia ha acollit el debat 'Ètica i praxi financera'. Convocats per la Fundació Joan Maragall, Cristianisme i Justicia i Justícia i Pau, els ponents han analitzat la dinàmica de les entitats bancàries en clau de transformació social.

Cristianisme i Justícia proposa un debat 'davant el segle de la Gran Prova'

(Jesuïtes) Seguint el camí iniciat els darrers anys de treball per l’actualització del diàleg fe-justícia, el centre d’estudis Cristianisme i Justícia convoca aquest divendres i dissabte la segona edició de les Jornades de Pensament Fe i Justícia, aquesta vegada amb el títol 'Davant el segle de la Gran Prova'. 

panoràmica

Veure la fe

podcasts