Vés al contingut

notícies relacionades

Com va marcar la passió i resurrecció de Jesús la literatura cristiana antiga?

(Ateneu Sant Pacià) Els relats sobre la passió i resurrecció de Jesús han ocupat un gran interès entre els segles II i VII. Per aquest motiu, l’Ateneu Universitari Sant Pacià, la Universitat de Regensburg i la Universitat Humboldt de Berlín han organitzat el simposi ‘Narratives of Jesus’ Passion and Resurrection between the Second and Seventh Centuries.

La Fundació Pere Tarrés en alerta pels desnonaments de famílies amb infants

(Laura Mor –CR) Habitatges sense finestres, amb humitats, situacions d’amuntegament. Famílies senceres, amb infants, desnonades. Pisos compartits. Pisos ocupats. Habitacions rellogades. Domicilis amb una sola habitació. Nens que fan els deures damunt del llit. Joves que, en 14 anys, han passat per 15 habitatges diferents. Són situacions d’inseguretat, desprotecció i desarrelament que condicionen la salut emocional i física d’infants i joves.

Un estudi d’IQS desenvolupa un nou sistema de mostreig de microplàstics

(IQS) Els microplàstics s’han convertit en un gran problema mediambiental, tant els primaris –fabricats en origen i amb aplicacions en cosmètica, teixits sintètics, etc.– , com els secundaris –originats a partir de la degradació d’objectes plàstics de major mida, com bosses, xarxes de pesca, etc.–, ja que s’acumulen especialment en els mars i oceans.

Lucía Ramón: “L’Església està desaprofitant l’enorme potencial de les dones”

(Laura Mor –CR) Aquest mes d’octubre la teòloga Lucía Ramón ha presentat a Barcelona les línies mestres del seu estudi dedicat al diàleg entre feministes agnòstiques i feministes cristianes. Un treball que neix per encàrrec de la Fundació Joan Maragall i que prendrà forma de llibre, a la col·lecció 'Cristianisme i Cultura' que edita Viena Edicions.

Episcopus analitza l’Església catalana i vigatana a Europa

(Bisbat de Vic) Els investigadors i grups de recerca interessats en la història del bisbat de Vic en el context europeu tenen una cita a la capital d'Osona del 29 de novembre a l’1 de desembre. La ciutat acull el Congrés  'Episcopus. La diòcesi de Vic i l’Església a Catalunya en el context europeu', que organitzen l’Institut Superior de Ciències Religioses de Vic i la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya.

Joves i religió digital, molta feina a fer

(Jordi Llisterri –CR) El cardenal Lluís Martínez Sistach es va definir com una persona pre-digital, però alhora és el prelat català amb més seguidors al Twitter i ara ha obert un blog. És a dir, en el món digital tot és posar-s'hi. I la constatació és que queda molt feina per fer.

panoràmica

Veure la fe