Vés al contingut

notícies relacionades

Sant Joan de Déu s'unificarà en província única a Espanya el juny de 2020

(Sant Joan de Déu / CR) El superior general de l'orde de Sant Joan de Déu, el germà Jesús Etayo, ha participat en l'últim Consell Delegat que ha acordat celebrar a Granada, del 23 al 26 de juny de 2020, l'Assemblea per la Constitució de la Província Sant Joan de Déu Espanya d'acord amb l'article 95 dels Estatuts Generals de l'Ordre.

Provincial dels Jesuïtes sobre Catalunya: "Hem de continuar treballant per la reconciliació"

El provincial dels Jesuïtes a Espanya ha fet pública una carta circular en la que demana la implicació de tota la comunitat religiosa per trobar una sortida a l’actual situació política catalana. El provincial Antonio J. España insisteix en “continuar treballant per la reconciliació i seguir mesurant les declaracions públiques en una societat que tendeix a la polarització”.

Capellans catalans demanen la implicació de l’Església espanyola per trobar “solucions justes”

(CR) Un grup d'uns 300 capellans i diaques catalans ha fet pública aquesta carta oberta adreçada als capellans i bisbes de tot Espanya sobre el moment polític que viu Catalunya. La carta explica que "les relacions mútues" entre comunitats no respon als "sentiments propis de germans en la fe" i demana "d’extremar-nos al màxim en les nostres actuacions, des de totes les parts implicades, per mantenir la serenor i fer viable una solució justa i acceptable per a tots".

Cristianisme i Justícia: "És possible renovar la convivència"

(CiJ)Els centres d'estudi i reflexió Cristianisme i Justícia, de Barcelona, ​​i EntreParéntesis, de Madrid, han convocat i acompanyat aquests últims mesos una experiència de diàleg entre persones de procedències diverses que han compartit el seu sentir i parer sobre la situació de Catalunya i la seva relació amb el conjunt d'Espanya.

Hi haurà canvi de provincial dels jesuïtes el mes de juliol

(Jesuïtes) L'actual superior provincial dels jesuïtes a Espanya, Francisco José Ruiz Pérez, ha comunicat, a la darrera reunió de superiors jesuïtes de la Província d'Espanya, que el juliol de 2017 hi haurà canvi de provincial. Properament s'iniciarà el procés per a l'elecció del seu successor que, probablement, acabarà a principis de juliol, amb la presa de possessió del nou provincial.

A quins països en conflicte exportem armes?

(Centre Delàs) Armes de foc, bombes cohets, torpedes, míssils o equips electrònics. És el material de defensa que l'any 2014 Espanya va exportar a Israel. Durant el mateix període, a l'Afganistan, hi feia arribar sistemes de direcció de tir i equips electrònics i, al Pakquistan, vehicles militars.

Parolin sobre Catalunya: "Cal un diàleg seriós, serè i autèntic"

(CR) El secretari d'Estat de la Santa Seu, Pietro Parolin, defensa que l'Església està cridada a fer aportacions al "diàleg constructiu per al bé comú" i amb aquesta actitud es mira el procés sobiranista català i el full de ruta independentista del govern català. Així ho recull l'edició d'aquesta setmana de la revista Vida Nueva, en una entrevista amb el màxim responsable de la diplomàcia vaticana.

Carta oberta de cristians catalans demanant als cristians d’Espanya respecte a les aspiracions nacionals de Catalunya

(CR) Una carta oberta signada per cristians catalans demana als cristians d’Espanya "respecte i una actitud de comprensió” envers les aspiracions nacionals de Catalunya. Els signants demanen “no que compartiu els nostres plantejaments polítics, sinó que es considerin respectables, ateses les raons que els sostenen”. El text està avalat per la signatura de trenta intel·lectuals, responsables d’associacions i institucions catòliques, polítics, laics, religiosos i preveres catalans de diferents tendències polítiques i un ampli ventall eclesial.

panoràmica

Veure la fe