Vés al contingut
Catalunya Religió

(CiJ)Els centres d'estudi i reflexió Cristianisme i Justícia, de Barcelona, ​​i EntreParéntesis, de Madrid, han convocat i acompanyat aquests últims mesos una experiència de diàleg entre persones de procedències diverses que han compartit el seu sentir i parer sobre la situació de Catalunya i la seva relació amb el conjunt d'Espanya.

Hi han participat 11 persones vinculades a aquests dos centres i que viuen a Barcelona, ​​Madrid i Sevilla. Ara volen donar a conèixer la seva experiència per mostrar que el diàleg és possible si hi ha una disposició a l'escolta i l'acollida, i per animar a altres persones i col·lectius a emprendre el mateix camí, obrint espais a la reflexió des d'uns valors compartits.

Recullen la seva experiència en un document que, ja ho adverteixen, no reflecteix unanimitat homogeneïtzadora, però que té el seu major valor en haver contribuït a avançar en un procés d'entendre i escoltar-se. Per això que demanen que sigui llegit amb aquesta mateixa actitud d'obertura i no de part.
En el text plasmen les emocions, l'anàlisi de la situació i propostes acordades. El punt de partida és la importància de les actituds personals per reparar i superar bloquejos, des del respecte per la posició aliena i l'acceptació de la diversitat.

Reconeixent i sense defugir les dificultats, les persones que han participat en aquest diàleg urgeixen a posar-se en disposició de buscar solucions, amb "audàcia, sentit de fraternitat universal i d'esperança, posada en el bé comú". I ho fan des de la convicció que "és possible renovar la convivència, recuperar espais de diàleg i reconstruir des de la política i les persones una societat que ens aculli totes en la nostra diversitat".

El document està signat per Xavier Casanovas (Barcelona), Jaime Tatay (Madrid), Oscar Mateos (Barcelona), Mª Carmen de la Fuente (L’Hospitalet de Llobregat), Cristina Manzanedo (Madrid), Cristina Gortázar (Madrid), Ángela Ordóñez (Madrid), Pablo Font Oporto (Sevilla), Josep F. Mària (Sant Cugat del Vallès), Graciela Amo (Madrid), Juan Mezo (Barcelona).

El document es pot llegir aquí: És possible renovar la convivència

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.