Vés al contingut

notícies relacionades

Càritas Urgell inicia una campanya d’emergència per Haití

(CR) Tot just fa una setmana Haití va reviure un dels episodis més devastadors de la seva història recent. Un terratrèmol de 7.2 a l’escala de Richter va sacsejar el país caribeny, deixant sense vida a més de 2.000 persones -segons els recomptes oficials actuals- i més de 12.000 ferits, a més de destrossar unes 60.700 cases i afectar al voltant de 136.800 famílies. Les víctimes, però, podrien ser molt més nombroses ja que encara hi ha un gran nombre de persones desaparegudes.

El coronavirus ofega als més vulnerables a l'Índia

(Mans Unides) Setmanes després de les primeres alertes, l'Índia segueix completament desbordada per la segona onada de coronavirus. Segons els últims informes, el número de contagiats ascendeix a gairebé 26 milions i els morts superen els 4.000 cada dia.

“Les missions de Blangoua i Makary són estables d’acollida”

(CR) Pla d'emergència al Camerun. A les necessitats humanitàries d'aquest país del centre-oest africà, s'hi segueix sumant la violència de Boko Haram. Ho explicava aviat farà un any Miquel Àngel Pérez i aquesta vegada ho fa en la seva felicitació de Nadal.

L'Església treballa en equips de socors al Nepal

(CR) La llarga sèrie de moviments que des d'aquest dissabte va colpejar al Nepal i va devastar la part central del país –amb la més forta de magnitud de 7,9– deixa un saldo tràgic: prop de 3.700 morts confirmats fins al moment i al menys 6.800 ferits, segons informa l'Agència Info Salesiana des de Katmandú. En molts pobles encara no arriben els equips de socors.

"La funció principal d'Enllaç Solidari no és recollir diners, sinó conscienciar de la dimensió missionera que té tot cristià"

(Glòria Barrete –CR) L'any 1850 Sant Antoni Maria Claret –el Pare Claret– és consagrat com a arquebisbe de Cuba, en una època en què l'esclavatge allà encara era ben viu. Comença per a ell una etapa de forta evangelització basada en la Paraula de Déu, i també d'un gran esforç i sensibilització per la promoció social creant granges escola per a infants desemparats, caixes d'estalvis i monts de pietat amb marcat caràcter social. En aquesta etapa a Cuba el Pare Claret uneix la promoció humana i la promoció social amb l'evangelització.

Veure la fe