Vés al contingut

notícies relacionades

Maria Àngels Cornellà, nova abadessa de Valldonzella 

(Laura Mor –CR) La comunitat cistercenca de Santa Maria de Valldonzella ha escollit Maria Àngels Cornellà Palou com a mare abadessa d’aquest monestir històric situat al peu de la muntanya del Tibidabo, a Barcelona. La votació va tenir lloc divendres al monestir i la benedicció abacial serà, previsiblement, cap al mes de juny, per Pentecosta.

Aquest dissabte comença l'elecció del prelat de l'Opus Dei

(Opus Dei) El procés previst per a l'elecció i nomenament del prelat de l'Opus Dei s'iniciarà a Roma a partir del pròxim 21 de gener. Un cop hagi estat confirmat pel Papa, el nou prelat es convertirà en el tercer successor de sant Josepmaria Escrivà (1902-1975), i substituirà en el càrrec a Xavier Echevarría, que morí a Roma el passat 12 de desembre.

Llorenç Puig explica la seva vivència a la Congregació General dels jesuïtes

(Jesuïtes) La Congregació General 36 de la Companyia de Jesús va elegir fa uns dies el pare Arturo Sosa com a nou Superior General dels jesuïtes. Recuperem aquí com ha viscut aquest procés el jesuïta català Llorenç Puig, delegat de la Companyia de Jesús a Catalunya. Puig és un dels membres de la Congregació General i ha participat en l'elecció del nou pare General.

Nova superiora general del Sagrat Cor, l'americana Barbara Dawson

(CR) Les religioses del Sagrat Cor de Jesús tenen nova superiora general. Aquest dimarts, en el capítol general que se celebra aquests dies a Itàlia, han escollit Barbara Dawson, dels Estats Units. L'elecció és per als propers vuit anys. Hi han participat 78 religioses que representen la família de les tres mil religioses del Sagrat Cor que hi ha en 41 països. Dawson substitueix Kathleen Conan que va escollida el 2008.

Tres anys del papa Francesc en 30 frases

(Glòria Barrete –CR) El 13 de febrer del 2013 els ulls del món miraven la Plaça de Sant Pere del Vaticà. Fa tres anys de l'elecció de Jorge Mario Bergoglio, el fins aleshores cardenal de Buenos Aires, com a nou papa Francesc, 'bisbe de Roma', com es va anomenar ell des del primer moment. Els somriures, els gestos i les seves primeres paraules feien intuir un canvi en l'Església.  

Octavi Vilà, nou abat de Poblet

(CR/Monestir de Poblet) Aquest dijous la comunitat de Santa Maria de Poblet ha elegit el pare Octavi Vilà i Mayo nou abat del monestir, que substitueix Josep Alegre i Vilas després de més de disset anys en aquest servei abacial. L'abat general de l'orde cistercenc Mauro-Giuseppe Lepori ha presidit l'elecció que arriba en el marc de la commemoració dels 75 anys de la restauració de la vida monàstica a Poblet.

Com s'elegeix un bisbe

(CR –Ramon Bassas) La que serà, probablemement, no molt llunyana substitució episcopal al front de la diòcesi de Barcelona, arran de la renúncia, ara ja fa més de tres anys, del seu titular, el cardenal Lluís Martinez Sistach, o el recent canvi a la seu de Lleida de Joan Piris

recull de notícies

Veure la fe