Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) La catalana Montserrat del Pozo Roselló ha estat reelegida com a superiora general de la congregació de les Missioneres Filles de la Sagrada Família de Natzaret en el marc del XXII Capítol General celebrat aquests dies a Roma.

Del Pozo (Caracas, 1954) va créixer a Badalona, en una família de grans valors humans i cristians on es van forjar les seves arrels. Va conèixer la Congregació en el seu darrer curs de batxiller al Col·legi Sant Andreu. Llicenciada en Filosofia i Lletres, tècnic en Imatge i So i màster en Psicologia i Gestió Familiar, del Pozo va ser la primera en implementar a la dècada dels noranta al col·legi Montserrat de Vallvidrera un sistema educatiu basat en la teoria de les intel·ligències múltiples de Howard Gardner. Va ser escollida superiora general de la Congregació l'any 2013.

Fundada a Catalunya pel pare Josep Manyanet, la Congregació avui està estesa per Espanya, Itàlia, Camerun, Veneçuela, Colòmbia, Equador, Paraguai, Brasil, Austràlia, Indonèsia i Timor Oriental. El seu carisma, afirmen, ve expressat en el nom. "Som missioneres, per anar arreu del món, i som filles, l’esperit de família és fonamental, i l’aprenem a Natzaret".

Sant Josep Manyanet en el segle XIX va veure les mancances de la família i l’educació. Va començar la seva obra partint de Natzaret on el Model és la Sagrada Família i on Jesús va créixer en edat, en saviesa i en gràcia. Eduquen el cor i la intel·ligència de cada alumne fent de l’escola una família on el protagonista del seu aprenentatge és l’alumne, per col·laborar en la formació de famílies cristianes, i perquè cada llar "sigui un Natzaret".

L'elecció del nou govern general va tenir lloc dissabte 10 d'agost. Formen part de l'equip de govern la germana Ramona Gabarró, primera consellera i vicària general, Ma Ángeles Melero, segona consellera general, Adriana Quintero, tercera consellera general, i Núria Miró, quarta consellera general.