Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Justícia i PauLa Conferència de Comissions de Justícia i Pau d'Europa es reunirà a Barcelona del 28 al 30 de setembre per al seu Seminari Internacional anual i, posteriorment, a Manresa fins al 2 d'octubre per a la celebració de la seva Assemblea General. El Seminari, que enguany porta per títol 'Aigua: font de vida. Un dret humà i una responsabilitat per a Europa', es realitzarà a la ciutat coincidint amb les celebracions del 50è aniversari de la Comissión General de Justicia y Paz España i de la comissió diocesana de Justícia i Pau Barcelona. Ja s'ha obert el període d'inscripcions.

La cerimònia d'obertura tindrà lloc a l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Barcelona i hi estaran presents diversos representants polítics i de l'Església de Barcelona per donar la benvinguda als participants de la trobada. Tot seguit hi haurà la conferència inaugural a càrrec de Jaume Saura, adjunt general del Síndic de Greuges de Catalunya que parlarà del dret humà a l'aigua i les polítiques internacionals per protegir-lo. Més tard es farà un petit acte de celebració dels 50 anys de l'entitat que anirà acompanyat de l'actuació musical de la coral del Col·legi. La jornada acabarà amb un sopar al pati de columnes del mateix edifici.

Durant el cap de setmana, els participants assistiran a diverses conferències entorn el tema de l'aigua alhora que també està previst que participin en algunes activitats, entre les quals destaca una caminada pel Delta de Llobregat dissabte tarda, la visita a l'hospital de campanya de la parròquia de Santa Anna, amb el posterior sopar al seu claustre, i la visita a la Sagrada Família diumenge tarda. Després, els representants de les diferents comissions es traslladaran a Manresa per seguir amb la trobada.

L'Assemblea General de Justícia i Pau d'Europa, se celebrarà el dilluns, dia 1 d'octubre, i serà el moment per intercanviar el treball desenvolupat per les Comissions Nacionals de Justícia i Pau. Aquest Seminari és obert a tothom que vulgui participar-hi. És important tenir en compte que totes les ponències es faran en anglès.

A continuació podeu veure el programa per a la part del Seminari que es realitza a Barcelona.