Vés al contingut

notícies relacionades

Bonet de la Sagrada Família: “Una obra iniciada per nosaltres, els catalans, és avui universal”

(CR) Amb la visita del papa Benet XVI a la Sagrada Família fa onze anys, l’aleshores arquitecte director de la Sagrada Família, Jordi Bonet i Armengol, va fer un discurs en què parlava de l’aportació d’Antoni Gaudí a l’Església universal. Hi va descriure el simbolisme del temple, defensant “una nova arquitectura” que aconseguia “expressar els misteris de la nostra fe” i “l’elevació de l’esperit”.

Lucía Caram: “Que s’obrin les presons injustes”

(CR) La dominica Lucía Caram va ser l’escollida per agraïr en nom de tots els premiats la distinció de la Creu de Sant Jordi que es va lliurar aquest dilluns al Palau de la Música. Després de la intervenció de Roger Español, ferit l’1 d’Octubre, Caram va citar unes paraules de l’Evangeli per reclamar l’alliberament dels líders polítics empresonats: “Que s’obrin les presons injustes. Que s’alliberin els que estan sent oprimits.

“El que passi a Israel i Palestina no ens ha d’impedir treballar junts contra l’antisemitisme i la islamofòbia”

(David Casals –CR) Els sondejos pronostiquen l’ascens del partit euroescèptic i xenòfob ‘Alternativa per Alemanya’ en les eleccions generals que se celebraran d’aquí nou mesos. Les polítiques d’asil a refugiats, sobretot fugitius de la guerra de Síria i majoritàriament de tradició musulmana, atien el fantasma de la intolerància al país que va planificar l’extermini del poble jueu i gitano fa més de 60 anys.

Vives: "Que l'ètica compti més a Andorra!"

(CR) Més de dues-centes persones han assistit aquest divendres migdia al Palau Episcopal de la Seu d'Urgell a la tradicional recepció de Nadal oferta per l'arquebisbe i copríncep episcopal Joan-Enric Vives a les Autoritats i al Poble d'Andorra.

El discurs de Francesc al Parlament Europeu en català

Ja podeu llegir integrament la traducció al català del discurs del papa Francesc que va pronunciar a la seu d'Estrasburg del Parlament Europeu aquest dimarts. Una versió completa dins de l'espai de textos del papa Francesc que tradueix un equip de voluntaris de CatalunyaReligió.

recull de notícies

Veure la fe