Vés al contingut

notícies relacionades

El papa Francesc restringeix l'ús del missal preconciliar

(Vatican News) El Papa Francesc, després de consultar als bisbes del món, ha decidit canviar les normes que regeixen l'ús del missal de 1962, que va ser difós com "Ritu Romà Extra-Ordinari" fa catorze anys pel seu predecessor Benet XVI.

Mossèn Josep Raventós: la història com a eina de compromís

(Manuel Maria Fuentes –CR) Mossèn Josep Raventós i Giralt (1929-2020) va néixer a la Pobla de Mafumet (Tarragonès) el dia 27 d’abril de 1929. Va morir dilluns a l’edat de 91 anys. L’u d’octubre havia mort el pare Hilari Raguer i Suñer (1928-2020), monjo de Montserrat, als 92 anys. Compartien l’amistat i l’ofici d’historiador, rigorós i compromès.

Planellas ressuscita el Concili Tarraconense amb el primer document pastoral

(Jordi Llisterri –CR) L’arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas, ressuscita el Concili Provincial Tarraconense com a marc pastoral de referència a l’arxidiòcesi. Aquest dijous ha fet públic el primer document pastoral del seu mandat, l’exhortació pastoral L’Esperit fa jove l’Església.

Tarancon i la “Cruzada”

(Josep Miquel Bausset -CR) Aquest 28 de novembre que commemorem el 25è aniversari de la mort del cardenal Tarancon, és l’any que es compleixen els 90 de la seva ordenació presbiteral i els 50 de la seva creació com a cardenal. Per això cal recordar l’home que va treballar per acabar amb la unió de l’Església i l’estat, deixant de banda el nacionalcatolicisme i el bisbe que va aplicar la renovació del Vaticà II en una Església amb tics franquistes.

Marcel·lí Fonts, missioner al Japó: “L'Església s'ha de desprendre de la mentalitat de poder”

(CR/Observatori Blanquerna) Marcat pel Concili Vaticà II –moment de “grans canvis dintre de l'Església”– el claretià Marcel·lí Fonts va arribar fa 40 anys al Japó. S'hi va trobar “una l'Església molt conservadora” i es va preguntar “què hi podia aportar com a missioner”. En aquesta entrevista vincula la fe a la consciència i a la llibertat. Tota una dimensió que la seva formació a Occident no havia tingut en compte i que ha descobert gràcies a l'experiència oriental de la meditació. 

recull de notícies

panoràmica

Veure la fe