Vés al contingut

notícies relacionades

Compromís a l’Araguaia perquè cap família hagi de triar entre salut i alimentació

(CR) 413.403 casos confirmats i més de 13.409 morts és el balanç de la pandèmia a l’Amazònia, segons dades de la Xarxa Eclesial Panamazònica (REPAM), aquest divendres 26 de juny. Brasil és el país del món on la pandèmia s’estén més ràpidament, fins i tot a les comunitats més aïllades i entre la població indígena.

Araguaia reflexiona sobre compromís i militància en el Brasil de Bolsonaro

(CR) Com s'estan concretant i què im​pliquen les polítiques de Bolsonaro al Brasil? És la pregunta que abordarà l’Associació Araguaia amb el bisbe Casaldàliga el proper diumenge 29 de març a l’Escola Drassanes de Barcelona. La Trobada 2020 de l’entitat porta per títol ‘Brasil-món: resistir i transformar.

Contra l’odi i la por, les causes de Casaldàliga

(Laura Mor –CR) Militar per l’esperança no és una opció exempta de perill al Brasil de Bolsonaro. Però alguns defensen que és l’únic camí possible davant de l’extrema dreta. El projecte de difusió ‘Les causes de Casaldàliga’ neix de l’entesa entre dues associacions que comparteixen la missió del claretià Pere Casaldàliga. Amb el pensament i l’acció d’aquest català universal, l’associació catalana Araguaia i la brasilera ANSA fan de contrapès al discurs de l’odi i la por.

Un concert i una exposició celebren els 90 anys del bisbe claretià Pere Casaldàliga

(Claretians) Pere Casaldàliga, bisbe emèrit de São Félix do Araguaia (Brasil), compleix 90 anys. Nascut a Balsareny el 16 de febrer de 1928, va professar com a missioner claretià el 1949. Després d'una etapa com a animador i professor a Catalunya i formador a Barbastre i Madrid, el 1968 va marxar al Brasil per fundar una missió claretiana.

Terrassa busca còmplices amb les causes de Casaldàliga

(Laura Mor –CR) Les causes de Pere Casaldàliga segueixen teixint complicitats. Aquesta vegada seran les protagonistes del cicle d'activitats 'Rebels amb causa' que ha començat aquest dimecres i que s'allargarà fins el proper 29 de juny al Centre Cultural de Terrassa. L'entrada és lliure.

L'Abat de Montserrat expressa la seva solidaritat amb Casaldàliga i amb els desnonats

(Abadia de Montserrat) El pare Abat de Montserrat, Josep M. Soler, ha expressat públicament la seva solidaritat amb el bisbe Pere Casaldàliga, amenaçat de mort per causa de la seva defensa dels indis del Brasil. Durant l’homilia de la Missa del Gall, celebrada la nit de Nadal a la Basílica de Santa Maria, el pare Abat Josep M.

Veure la fe