Vés al contingut
Catalunya Religió

(Abadia de Montserrat) El pare Abat de Montserrat, Josep M. Soler, ha expressat públicament la seva solidaritat amb el bisbe Pere Casaldàliga, amenaçat de mort per causa de la seva defensa dels indis del Brasil. Durant l’homilia de la Missa del Gall, celebrada la nit de Nadal a la Basílica de Santa Maria, el pare Abat Josep M. soler, tot comentant l’Evangeli que havia estat proclamat, i concretament quan es va referir al fet que Jesús, Fill de Déu i Fill de la Verge Maria, va venir entre els seus “i els seus no li troben lloc”, el pare Abat va dir: “La nostra solidaritat s’estén, també, als qui es veuen obligats a passar aquest Nadal lluny de casa a causa del treball, de la manca de mitjans de subsistència, de la violència o de la persecució; vull expressar un record especial pel bisbe Pere Casaldàliga que, degut a la seva defensa insubornable dels drets dels indis enfront dels latifundistes, va tornar a rebre amenaces de mort i ha hagut de deixar, esperem que provisionalment, la seva llar”.

El pare Abat de Montserrat també va fer referència en la homília a la situació tan preocupant dels qui pateixen per causa de la crisi econòmica. Per això la col·lecta de les Misses de Nadal a Montserrat serà lliurada a Càritas. “Aquesta entitat d’Església –va argumentar el pare Abat- destina una part molt important dels recursos que rep a pal·liar problemes d’habitatge i de desnonament, a ajudar a pagar hipoteques i lloguers, o rebuts de llum i de gas a persones que ja de fa anys necessiten la seva ajuda o a d’altres, cada vegada més nombroses, que truquen per primera vegada a les seves portes”.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.