Vés al contingut

notícies relacionades

Abat Gasch: “Gràcies, Toni, per tant!”

Record del P. Abat Manel Gasch al seu estimat amic, el bisbe Toni Vadell Ferrer

Arriba la notícia de la teva mort, Toni, aquest matí del 12 de febrer. No per esperada, és menys colpidora. Totes aquestes setmanes pensava a escriure alguna cosa sobre la nostra amistat, fins i tot havia tret del meu arxiu personal les quinze cartes que ens vam enviar entre el 1997 i el 2002, però em negava a escriure res mentre encara hi fossis. No sé si aquestes paraules serviran d’alguna cosa, però he sentit l’impuls de dir-les.

Vattamattam: “La quarentena no és un temps de vacances, sinó de missió profètica”

(Claretians) El superior general dels missioners claretians, Mathew Vattamattam, ha adreçat una carta a tota la congregació demanant que la quarentena sigui per als missioners “un temps per a complir la nostra missió profètica destriant respostes 'urgents, oportunes i eficaces' en cada situació”. És la quarta setmana de confinament del govern a Roma per la pandèmia de COVID-19.

Planellas sobre el coronavirus: “Què en podem treure de positiu?”

(CR) “Podem aprendre d’aquest esdeveniment que està sacsejant les nostres vides?”. Això es pregunta l’arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas, en una carta que ha publicat sobre la crisi generada pel coronavirus. També recull algunes propostes sobre què poden fer els cristians durant aquests dies.

No oblidem l’hospitalitat! Carta de Taizé 2019

Publiquem la versió catalana de la Carta de Taizé 2019, del germà Alois, amb motiu de la trobada que s'ha celebrat aquest Cap d'Any a la ciutat de Madrid.

No oblidem l’hospitalitat!
frère Alois 2019

«No us oblideu de practicar l’hospitalitat; gràcies a ella, alguns, sense saber-ho, van acollir àngels.» (Hebreus 13,2)

Carta d’un fillol al seu padrí, Rovira Belloso

(CR) Publiquem una de les cartes que va ser enviada des de Brusel·les per ser llegida durant el funeral de mossèn Josep Maria Rovira Belloso. És la carta del seu fillol, el conseller Antoni Comín, qui ja el va conèixer molt estretament per l'amistat de mossèn Rovira amb la seva família.

Carta d’un fillol al seu padrí

Estimat Mossèn,

Una joia que no s‘esgota mai. Carta de Taizé 2017

Publiquem la versió catalana de la Carta de Taizé 2017 amb motiu de la trobada que s'ha celebrat aquest Cap d'Any a la ciutat suïssa de Basilea.

Una joia que no s‘esgota mai

Una jove molt malalta em deia l’estiu passat: «Estimo la vida.» Vaig quedar trastocat per la joia interior que l’omplia, malgrat els límits estrets que li imposava la seva malaltia. Em van tocar no només les seves paraules, sinó també la bonica expressió del seu rostre.

recull de notícies

panoràmica

Veure la fe