Vés al contingut

notícies relacionades

El cardenal Tagle demana “anar a trobar les persones allà on són”

(Laura Mor –CR) Més humil, propera, atenta i accessible. Així és l’Església que promou el prefecte de la Congregació per a l’Evangelització dels Pobles. El cardenal filipí Luis Antonio Tagle, de visita a Barcelona, ha defensat un cristianisme de “formes senzilles per anar a trobar les persones allà on són”. I ho ha explicitat amb el seu tarannà afable i obert en l’acte celebrat l’Auditori del Fòrum de Barcelona.

El cardenal Omella participarà a l’assemblea plenària del Consell de Conferències Episcopals d’Europa

(Església Barcelona) Del 24 al 26 de setembre, el cardenal Omella es traslladarà a Roma per prendre part de la trobada que commemora el 50 aniversari de la creació del Consell de Conferències Episcopals d’Europa que, segons els seus estatuts, es compromet "a l’exercici de col·legialitat en comunió jeràrquica cum et sub romano pontífex; a afavorir una cooperació més estreta entre els

El salesià de Catalunya Cristóbal López, nou cardenal

(Jordi Llisterri-CR) El papa Francesc ha anunciat per sorpresa aquest diumenge el nom de tretze nous cardenals. Entre ells hi ha salesià de Catalunya, Cristóbal López Romero, actualment arquebisbe de la diòcesi de Rabat.

La consciència i l'actitud de reinventar-se, valors de Vidal i Barraquer

(Laura Mor –CR) Fa un pas més enllà quan les circumstàncies ho exigeixen. Sense por ni càlculs personals. Francesc d'Assís Vidal i Barraquer (1868-1943) va reivindicar un escenari de pau, lluny de la societat de vencedors i vençuts que ja anticipava. Coincidint amb el 150è aniversari del seu naixement a Cambrils, la ciutat ha promogut l'Any Cardenal Vidal i Barraquer. En parlem amb Manuel M.

Sistach: "És un problema polític i ha de solucionar-se políticament"

(Jordi Llisterri-CR) L'arquebisbe emèrit de Barcelona, el cardenal Lluís Martínez Sistach, ha reiterat una vegada més que "el problema de les relacions entre Catalunya i Espanya és un problema polític i ha de solucionar-se políticament". Així ho afirma aquest diumenge en un text en el seu perfil personal de Twitter després que aquest dissabte el Tribunal Constitucional es pronunciés sobre la investidura del president de la Generalitat. Martínez Sistach afegeix que una solució política "demana sempre diàleg".

Francesc recorda als nous cardenals que no són "prínceps"

(Jordi Llisterri-CR/Roma) Per si no havia quedat clar, el papa ho ha recordat aquest dimecres en el consistori de creació de cinc nous cardenals: "Jesús no us ha cridat perquè us convertiu en 'prínceps' en l'Església". En la cerimònia en la qual l'arquebisbe Joan Josep Omella ha estat creat cardenal, Francesc els ha tornat a explicitar que "Jesús camina davant de vosaltres i us demana seguir-lo amb decisió" i que us "crida a mirar la realitat, no a distreure's en altres interessos o altres perspectives".

panoràmica

Veure la fe

podcasts