Vés al contingut

notícies relacionades

“No és possible ser cristià no practicant”

(Cristianisme Segle XXI) Amb el títol ‘Moral i ètica en la figura de Jesús: l’escàndol de l’Evangeli’, la catedràtica d’ètica a la UB Begoña Roman i el professor Josep Cobo han parlat aquest dissabte sobre la utopia de l’Evangeli avui. Ho han fet a la sala d’actes de Cristianisme i Justícia, a Barcelona, en la cinquena sessió d’Espai Obert, que organitza l’Associació Cristianisme al segle XXI.

Begoña Román: “Tota filosofia pensa des del present per a perseverar i obrir futur”

(Fundació Joan Maragall) aquest dilluns l’aula magna del Seminari Conciliar de Barcelona ha acollit l’acte d’inauguració oficial del curs 2021-2022 de la Fundació Joan Maragall (FJM). El seu president, David Jou, ha explicat que, malgrat els sacrificis econòmics importants que ha suposat per a l’entitat aquest any llarg de pandèmia, mantenen “les motivacions essencials de la Fundació: la presència actualitzada i dinàmica del pensament cristià”.

Armand Puig: “La darrera cosa que hem de sentir en aquest moment és por”

(Ateneu Sant Pacià) “La Covid-19 no és una anècdota, un parèntesi en la normalitat existent, sinó una demostració que ens trobem realment en un canvi d’època”, va dir el doctor Armand Puig, rector de l’Ateneu Universitari Sant Pacià (AUSP), en la presentació delCongrés Internacional ‘Les ferides i les esperances d’un món malalt a la llum de la teologia de l’encarnació’.

600 inscrits al Congrés de Solidaritat de Sant Joan de Déu

(Sant Joan de Déu) Francesc Mateu Hosta, Albert Sales, Dessirée García, Begoña Roman i Arcadi Oliveres són alguns dels ponents i talleristes del I Congrés de Solidaritat que convoca aquesta setmana Sant Joan de Déu. Uns 600 professionals, voluntaris i col·laboradors de més de 20 centres de l'orde hospitalari debatran sobre el model d’atenció i implicació ciutadana en l’acompanyament de les persones en situació vulnerable.

De què parlem quan parlem de dignitat humana?

(Glòria Barrete –CR) Dignitat, aquell concepte tan emprat i tan poc conegut. Un concepte que aquells que es dediquen a la filosofia moral i ètica els interessa especialment. Expressat potser com a substantiu o com adverbi. Un concepte habitualment utilitzat i que, segons les persones que l'empren, pot tenir un contingut variat.

Fe i raó, a Prada de Conflent

(Església Plural) Una jornada per dedicar unes hores de les vacances a la reflexió i a compartir diàleg. Ja s'han obert les inscripcions a la Universitat Catalana d’Estiu a Prada de Conflent que se celebraran la segona quinzena d'agost i que inclouen una jornada que organitza com cada any Església Plural.

Ètica, moral i desigualtats centren el debat de la Xarxa d’Acció Caritativa de Lleida

(Bisbat de Lleida) Les aportacions del bisbe de Lleida, Joan Piris, i de la doctora en Filosofia i presidenta del Comitè d’Ètica dels Serveis Socials, Begoña Román, sobre les desigualtats socials i la justícia en un món globalitzat i alhora en constant canvi, han introduït el debat de la cinquena jornada anual de la Xarxa d’Entitats d’Acció Caritativa i Social del Bisbat de Lle

Veure la fe