Vés al contingut

notícies relacionades

Quatre sacerdots operaris màrtirs seran beatificats a Tortosa

(Operaris Diocesans) Quatre sacerdots operaris màrtirs seran beatificats aquest dissabte 30 d'octubre a Tortosa. Es tracta de l'últim grup d'operaris martiritzats durant la persecució religiosa del segle XX a Espanya format per: Francisco Càstor Sojo López, Millán Garde Serrano, Manuel Galcerá Videllet i Aquilí Pastor.

6 novembre, nova data de la beatificació a Manresa dels tres màrtirs caputxins

(Caputxins) El dissabte 6 de novembre és la nova data de la celebració de la beatificació dels tres màrtirs caputxins assassinats a Manresa l’any 1936 per la seva condició religiosa. Prevista inicialment pel 14 de novembre del 2020, els organitzadors van ajornar la celebració per la situació de propagació de la pandèmia durant la tardor de l’any passat.

Màrtirs amb “la lògica del gra de blat” a la Sagrada Família

(Jordi Llisterri-CR) “Si el gra de blat, quan cau a la terra, mor, dona molt de fruit”. Aquestes paraules de Jesús han estat un dels referents de la beatificació de setze màrtirs de l’època de la Guerra Civil que s’ha fet aquest dissabte al matí a la Basílica de la Sagrada Família de Barcelona. El cardenal Angelo Becciu, nou Prefecte de la Congregació per a les Causes dels Sants de la Santa Seu, ho ha destacat durant la celebració: “en una societat fragmentada qui vol ser testimoni ha de prendre decisions en la lògica del gra de blat”.

Un Sí a l’Amor dels setze nous màrtirs

(M. Carme Brunsó / Caputxines de la Mare del Diví Pastor) Quan Crist toca el cor, res no torna a ser igual. La vida pren un sentit joiós i esperançador que fa caminar lleuger envers l’amor a Déu i als germans.

Barcelona celebrarà la beatificació de 16 màrtirs

(Arquebisbat de Barcelona) La Congregació per a les Causes dels Sants de la Santa Seu ha aprovat la data del proper 10 de novembre per celebrar la beatificació de 16 màrtirs a Barcelona. El papa Francesc ja va aprovar el Decret de Beatificació el passat 18 de desembre. El divendres 23 de febrer, la Secretaria d’Estat va comunicar oficialment la data de la celebració que presidirà el Delegat del Sant Pare a la Basílica de la Sagrada Família.

panoràmica

Veure la fe