Vés al contingut

notícies relacionades

Santuari de la Mare de Déu de la Muntanya, protectora de ramats i pastors

(Josep Gordi –CR) Des de temps molt reculats, un gran nombre de muntanyes atresoren valors espirituals. Per aquest motiu, al peu o al bell mig d’un vessant, s’hi han construït santuaris i temples que atreuen pelegrins. Pelegrins que van a pregar o senzillament vilatans propers, que s’hi reuneixen en un aplec i fan festa tot recordant la seva història i canten els goigs dedicats als sants o les verges de les ermites.

La pau “petita i quotidiana”, tema central de l’Aplec del Miracle

(CR) Reflexionar sobre la pau després de l’esclat a de la guerra a Europa. Aquest és l’objectiu de l’Aplec dels Amics de la Casa d’Espiritualitat del Miracle d’enguany que tindrà lloc del 17 al 19 de juny al Santuari del Miracle. Les inscripcions per participar-hi s’han obert aquesta setmana i es poden fer telemàticament o presencial. 

Aplecs marians de maig virtuals

(Bisbat d'Urgell) Al llarg i ample de la Diòcesi d’Urgell el mes de maig està ple dels tradicionals “aplecs” a llaor de la Mare de Déu sota les diferents advocacions urgellenques: Aplec de Meritxell de totes les parròquies del Principat d’Andorra (Canillo); la Mare de Déu del Puig (Vilanova de Meià); la Mare de Déu d’Arboló (Arcalís);  la Mare de Déu de Refet (Seró); la Mare de Déu de Maig (Gra); la Mare de Déu de Montalegre (Vilanova de la Sal); la Mare de Déu d’Erbul (Puigvert de la Conca); la Mare de Déu de Fa (Espui); Nostra Senyora de Solé (Enviny); la Mare de Déu de Bastanist

Tàrrega celebra sant Magí a l'ermita de sant Eloi

(Bisbat de Solsona) La tradició de sant Magí comença de bon matí a Tàrrega fent traguets d'aigua beneïda a la font que la ciutat li té dedicada al sant, dins el parc de sant Eloi. Un costum que es remunta al segle XVIII i que encara perviu actualment gràcies a un col·lectiu de ciutadans que duen el nom del sant.

Dotze anys d'aplec Pasqual a Sabadell

(Arxiprestat de Sabadell Centre i Sud) El dissabte 16 d’abril a l’inici de la quarta setmana de Pasqua, les parròquies de l’Arxiprestat de Sabadell Centre i Sud conviden a tots els cristians de Sabadell i dels municipis veïns a celebrar junts la festa pasqual que organitzen per 12è any consecutiu: l’Aplec Pasqual de Sabadell, que tindrà lloc al voltant de l’església de Sant Feliu de Sabadell.

El Monestir de les Avellanes celebra els 850 anys de la seva fundació

(Monestir de les Avellanes) El proper dimecres arriba el tradicional l’Aplec de l’Ermita del Sant Cap a Vilanova de la Sal. L’aplec d’aquest 2016 pren un simbolisme especial, ja que donarà el tret de sortida als actes de commemoració del 850 aniversari de la fundació del Monestir de les Avellanes.

Veure la fe