Vés al contingut

notícies relacionades

Eugeni Gay: “La dignitat humana constitueix la base dels drets fonamentals”

(ISCREB/CR) “La dignitat humana no és únicament un dret fonamental sinó que constitueix la base mateixa dels drets fonamentals”. Aquest idea, expressada en l’explicació de la Convenció Europea de Drets Humans, va ser l’eix del jurista Eugeni Gay en la lliçó inaugural del curs 2014-2015 de l’Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona (ISCREB).

Antoni Matabosch: “S’ha fet poc diàleg teològic entre religions”

(Jordi Llisterri –CR) Aquest dimecres el teòleg Antoni Matabosch farà la lliçó inaugural del curs de la Fundació Joan Maragall. Parlarà d’un tema que coneix a fons, sobretot perquè l’ha viscut personalment: “Del diàleg ecumènic al diàleg interreligiós”. Expert en el diàleg entre les confessions cristianes, els darrers anys ha ampliat la seva tasca en l’àmbit del diàleg interreligiós.

Primer acord de col·laboració entre catòlics i protestants en formació teològica

(David Casals i Vila –CR) El que és normal a altres països, com França, Alemanya, Regne Unit i Canadà, també ho és des d'aquest mes de setembre a Catalunya. Aquest serà el primer curs acadèmic a tot l'Estat espanyol en què estarà en vigor un conveni de col·laboració entre una facultat de teologia catòlica amb una de protestant.

“Cal obrir-nos a la consciència que Déu parla a tothom”

(Laura Mor –CR) La meditació centrarà el IX curs de formació interreligiosa, que tindrà lloc a Montserrat aquest estiu. El grup de Diàleg Interreligiós Monàstic (DIM) i l'Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona (ISCREB) ofereixen cinc dies perquè tota persona “sensible a la saviesa universal” pugui aprendre i compartir diferents fonaments de fe.

Núria de Gispert: “Cal atorgar un espai preferent al fet religiós”

(Jordi Llisterri- CR) “Creiem en la llibertat religiosa i de consciència i en la seva garantia en tota societat democràtica que aprecia la pluralitat. I creiem que cal atorgar un espai preferent i no pas residual al fet religiós”. Així va obrir la presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert, la Jornada sobre “Identitat, harmonia interconfessional i social” que es va celebrar dimecres passat i va “reivindicar la dimensió espiritual i transcendent de les persones”.

“Estem vivint l’època més daurada en les relacions entre Catalunya i el Vaticà”

(Jordi Llisterri –CR) Una dotzena de cardenals i presidents de dicasteris vaticans han confirmat la seva presència el proper dijous 24 de novembre en la inauguració de l’exposició sobre Gaudí al Vaticà. També hi assistirà el president de la Generalitat, Artur Mas, i altres membres del Govern. Així s’ha avançat aquest dimecres al matí en la roda de premsa a la Sagrada Família de presentació de la mostra “Gaudí. La Sagrada Família de Barcelona. Art, ciència i espiritualitat”.

recull de notícies

panoràmica

Veure la fe