Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

Enllaços relacionats

Vídeos

(CR) Obria el calendari de lliçons inaugurals l'Institut Superior de Ciències Religioses de Girona el 26 de setembre, li seguia després l'ISCR Don Bosco celebrant la inauguració de curs el 2 d'octubre. Fa ben pocs dies, el 8 d'octubre, era el torn de l'ISCREB, i la setmana vinent, el dijous 17, ho farà l'IREL, de Lleida.

Unes lliçons inaugurals que en la majoria de casos són obertes al públic, i que alhora són una evidència del que s'ofereix durant el curs, fer del coneixement una pràctica de vida, i fer vida allò que a les aules s'imparteix i s'explica.

Així ho ha viscut la Guadalupe Chávez, graduada en Ciències Religioses per l'ISCR Don Bosco. A la sessió inuagural del passat 2 d'octubre alumnat i professorat junt va poder gaudir de la sessió d'inauguració del curs. Una inauguració que va comptar amb el salesià Jesús Manuel García, professor ordinari de la Facultat de Teologia de la Universitat Pontificia Salesiana (UPS) de Roma, que va presentar i comentar la Constitució Apostòlica 'Vertitatis Gaudium'.

Una explicació que per a la Guadalupe va ser "una invitació a la lectura" i una forma perquè l'alumnat "se senti part del Pla d'estudis", participant junt amb els professors de tot allò "que és Església", com una forma de "fer comunitat i d'evangelitzar", per "poder-la dur als nostres ambients".

En el mateix sentit s'expressava Carmen Villora, professora de Catequètica a l'ISCR Don Bosco. Per a Villora, el ponent convidava, tant al professorat com a l'alumnat, "a treballar des de l'aprenentatge i la investigació", i sobretot, incitava l'alumnat "a descobrir nous mètodes que els porten a fer vida allò que aprenen".

I és que inaugurar un nou curs, i a l'ISCR Don Bosco ja en van 71, també serveix, segons Jordi Latorre, salesià i director de l'Institut Superior, "per reviure el que es va fer el curs passat" i, alhora, "projectar les il·lusions de futur".