Vés al contingut
Catalunya Religió dc. 20/02/2019
Galeria d'imatges

(M. Victòria Molins) Una experiència privilegiada, gràcies a la Fundació Quirón i l'Hospital Universitari Sagrat Cor, que ens van oferir instal·lar-se a la nostra església de Santa Anna durant una setmana per atendre la salut dels nostres germans atesos a l'Hospital de Campanya de Santa Anna.

El claustre alt s'ha convertit per uns dies en un veritable hospital de carrer on poden acudir tots aquells homes i dones que, per la seva situació de sensesostre o qualsevol problema personal, no acudeixen als serveis mèdics, o no tenen targeta sanitària per a ser atesos als CAPS de la ciutat. I només van en cas d'urgència als Hospitals.

La coordinació general està  a càrrec de l'Hospital Universitari Sagrat Cor de Barcelona. Els equips mèdics i d'infermeria estan  coordinats per l'Hospital Universitari Sagrat Cor de Barcelona.

Hi ha voluntaris de les universitats  de Medicina i d'Infermeria i una col·laboració de les escoles d'idiomes. L'informe final serà realitzat per l'Hospital Universitari Sagrat Cor de Barcelona.

La parròquia Santa Anna coordina la captació i l'accés dels usuaris. Els doctors Francesc Fernández i Jordi Delás coordinen l'organització mèdica. Ana CruzDani Regaña coordinen l'organització d'infermeria. Marta Morales coordina l'atenció als usuaris de la campanya.

Quan els usuaris arriben al claustre, passen, en primer lloc, per un primer servei mèdic que els deriva a la necessitat que detecten: aquest és l'anomenat Punt d'història, on es fa la història clínica informatitzada que es podrà recuperar per part de l'usuari. I d'allà passen als diferents departaments: Medicina general, dermatologia, podologia, oftalmologia, ginecologia, malalties mentals.

Durant el primer dia es van registrar cinquanta atencions mèdiques en els diferents departaments.

Potser la part més difícil és la de convèncer als sensesostre habituals que acudeixin als serveis mèdics. Són persones que tenen moltes pors, de donar dades seves, de que es detectin alguns dels seus problemes, etc. Els que han assistit han estat precisament els que més ha pogut ajudar als reticents, perquè surten molt contents del tracte, l'atenció, l'amabilitat de metges i infermeres. 

Hem convidat a la xarxa d'associacions que treballen amb gent amb aquestes dificultats perquè puguin ser atesos en aquest improvisat Hospital.

Des d'aquí volem agrair aquesta iniciativa tan meravellosa i esperem que sigui un veritable èxit entre els més desafavorits.

"Homeless Jesus' descansant a l'Hospital de Campanya de Santa Anna

El dilluns, 18 de febrer, va estar la data senyalada per a la inauguració i benedicció del nostre "Crist jacent",  tan semblant a qualsevol dels nostres amics que reposen als bancs d'una església oberta a tots i en especials als més desfavorits, seguint el desig del nostre Papa Francesc.

La inauguració va ser una festa senzilla i entranyable. En un primer moment, dins la mateixa capella de la Pietat on descansen els nostres amics durant totes les hores del dia, va haver-hi un petit parlament explicatiu per a tota la gentada que ens acompanyava: els tres promotors de l'Hospital  vam començar explicant una mica aquesta història que ha estat l'arribada del "Homeless Jesus". Mossén Peio va fer cinc cèntims d'aquesta història, Mossèn Xavier Morlans ens va commoure a tots amb el cant que inaugurava per a la feta, als peus freds de Jesús i Viqui Molins va fer l'explicació lírica de l'escultura.

M. Victòria Molins és teresiana i una de les impulsores de l'Hospital de Campanya

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.