Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Jordi Llisterri-CR) Si us fa mandra llegir ja no teniu excusa. Mossèn Cinto Busquet ha penjat al seu web tota la darrera encíclica del papa Francesc en format d’audio. El rector de Calella fa així accessible a través de podcast tot el text en català de la Fratelli Tutti. El text íntegre es pot escoltar en 15 parts de 15 a 30 minuts cadascuna.

Veient que a la gent li costa llegir, Cinto Busquet explica a Catalunya Religió que va decidir gravar el text sencer de l’encíclica. Va gravar un fragment cada dia i en quinze dies va tenir la feina enllestida. L’objectiu era fomentar-ne la difusió i fer-la accessible a tothom: ”Moltes persones no troben temps per llegir però si que troben el temps per escoltar: al cotxe, caminant, feinejant a casa...”. També sap de gent que ja l’havia llegida però que ha aprofitat per escoltar-la per aprofundir en el que havia llegit. Els 15 capítols sumen en total unes sis hores d’audio. 

Per Busquet la Fratelli Tutti del papa Francesc és un dels textos més rellevant juntament amb la primera exhortació programàtica Evangeli Gaudium i l’encíclica sobre la cura del planeta Laudato Si: “La Fratelli Tutti, sobre la transformació social, ens posa deures durant els propers 50 anys”. 

És la primera vegada que Cinto Busquet fa un podcast en català d’un document del papa, però la iniciativa té continuïtat amb el que ja ha fet els darrers anys. Fa 4 anys va començar a gravar un breu comentari diari de l’Evangeli que enviava per WhatsApp als feligresos que li demanaven. Poc després, un amic informàtic li va proposar distribuir-los a través d’un web.

Des de llavors, gràcies a un petit grup de voluntaris que l’ajuden, cada dia a les 12 de nit es pot descarregar un comentari de l’Evangeli del dia que comença. Cinc minuts de reflexió cada dia. Una iniciativa digital que només demana un telèfon mòbil amb que cada dia el mossèn grava el comentari. Els diumenges pengen també la lectura de l’Evangeli i de l’homilia que graven a la missa dominical de la parròquia de Calella.