notícies relacionades

Per què se celebra el Dia de la Fraternitat...

(CR) “L'escalada de tensió i de preparació bèl·lica a les portes europees, la multitud de morts al Mediterrani, la...

Desmond Tutu, inspirador de la Fratelli Tutti

(Vatican News) Desmond Tutu estava "al servei de l'Evangeli, mitjançant la promoció de la igualtat racial i la...

L'Església de Tarragona celebra el dia de la...

(Arquebisbat de Tarragona) En commemoració del Dia de la Terra, el Secretariat diocesà d'Ecologia i Justícia Social de...

Gaspar Mora: “El missatge ètic cristià es...

(ISCREB) L’encíclica Fratelli Tutti promou la fraternitat universal de tots els homes i dones del món. Això inclou...

El bisbe Vilanova creu que el Papa pot exercir un...

(U. Abat Oliba CEU) De la mateixa manera que l'encíclica 'Rerum Novarum', de Lleó XIII, va tenir un impacte decisiu per...

Fratelli Tutti: els valors republicans de...

(Omar Noumri i Oriol Junqueras –CR) En llengua àrab, el terme ‘bàsmala’ fa referència a la fórmula que encapçala...

Francesc Torralba: “Fratelli Tutti vol superar la...

(Bisbat d'Urgell) “Un cristià reflexiona: Vers una fraternitat global”, és el títol de la conferència que Francesc...

“A la 'Fratelli Tutti' la clau és la...

(Opus Dei) Aquest dimarts i dimecres s'ha celebrat les 56enes Jornades de Qüestions Pastorals de Castelldaura que...

veure la fe

L'economia de Francesc

Eduard Ibáñez, director de Jústicia i Pau Barcelona, reflexiona sobre el pensament econòmic del papa Francesc. Sessió de la Trobada Mensual de la comunitat parroquial de Sant Ildefons de Barcelona. 

“Fratelli Tutti ens convida a una vida nova amb gust d’evangeli”

(Monestir de Sant Cugat) Joan Torra, Degà de la Facultat de Teologia de Catalunya va fer la presentació dijous de l’encíclica del Papa Francesc sobre la fraternitat i l’amistat social a la Parròquia Sant Pere d’Octavià, al Monestir de Sant Cugat. La xerrada va tenir molt bona acollida i s’ha fet viral per la xarxa a través del Canal de YouTube del Monestir de Sant Cugat.

Torra va assegurar que el Papa ha estat valent a l’hora de dir coses com ara que la societat no pot funcionar si no té amor (tot i que ho adapta al llenguatge del món i parla d’amistat social); o quan diu que de vegades la justícia és la perversió d’allò que els poderosos fan per no haver de tenir cura de tots i de tothom; o bé quan demana diàleg per canviar les coses i per evitar que el diner ho domini tot.

En l’encíclica, el Papa Francesc analitza l’estat del món i les injustícies socials i anima tota la humanitat a reflexionar sobre la fraternitat, la justícia, el perdó i l’ús del nostre temps amb els més necessitats per transformar el món.

Segons Torra, el Papa Francesc s’ha convertit en l’únic referent ètic mundial, ja que és l’únic líder a qui tothom se l’escolta perquè el seu llenguatge és actual i el seu missatge deriva de la saviesa de la religió (catòlica, en aquest cas). Per això, va insistir Torra, pot fecundar tota la vida social, política, econòmica i contribuir a canviar un món que va molt malament i on es donen situacions dramàtiques com la dels refugiats.

Per Torra, l’encíclica proposa una forma de vida nova que acabarà tenint gust d’evangeli i contribuirà a crear un món obert a tothom, on no quedi ningú al marge i on el diàleg, l’amistat social i la reconciliació donin lloc a polítiques que estaran al servei del bé comú i de tothom.

podcasts

propostes

monogràfics

MONOGRÀFIC