Vés al contingut

notícies relacionades

Per què se celebra el Dia de la Fraternitat Humana el 4 de febrer?

(CR) “L'escalada de tensió i de preparació bèl·lica a les portes europees, la multitud de morts al Mediterrani, la infinitat de petites i grans violències quotidianes, que seguen vides i destrueixen el planeta, evidencien la necessitat d'educar, de reflexionar, de pregar i de treballar eficaçment per avançar cap a una cultura de pau i fraternitat”.

Desmond Tutu, inspirador de la Fratelli Tutti

(Vatican News) Desmond Tutu estava "al servei de l'Evangeli, mitjançant la promoció de la igualtat racial i la reconciliació a la seva Sud-àfrica". Així recorda el papa Francesc, en un telegrama dirigit al Nunci Apostòlic al país africà, Peter B.

L'Església de Tarragona celebra el dia de la Terra

(Arquebisbat de Tarragona) En commemoració del Dia de la Terra, el Secretariat diocesà d'Ecologia i Justícia Social de l'Arquebisbat de Tarragona ha organitzat una jornada al santuari de la Mare de Déu de Montserrat, a Montferri, aquest diumenge. 

Gaspar Mora: “El missatge ètic cristià es realitza també en la gestió política”

(ISCREB) L’encíclica Fratelli Tutti promou la fraternitat universal de tots els homes i dones del món. Això inclou també la dimensió política, i es fa palès quan el text fa referència a 'caritat social i política', 'amistat social', i 'amor polític'. Així ho ha explicat el doctor en teologia moral Gaspar Mora en l'acte d'inauguració del curs acadèmic 2021-2022 de l'Institut de Ciències Religioses de Barcelona (ISCREB).

Fratelli Tutti: els valors republicans de germanor i solidaritat per bastir el diàleg

(Omar Noumri i Oriol Junqueras –CR) En llengua àrab, el terme ‘bàsmala’ fa referència a la fórmula que encapçala totes les sures de l’Alcorà (llevat de la novena) i que diu així: “En nom de Déu (Bi-ismi-lahi), el clement (Rahmani), el misericordiós (Rahim)”. Els cristians àrabs fan servir la mateixa fórmula de la ‘bàsmala’, per referir-se a la invocació “en el nom del Pare (Bi-ismi-l-ab) i del Fill (wa al-ibn) i de l’Esperit Sant (wa ruh al-quds) ”, que inicia l’eucaristia.

panoràmica

Veure la fe

monogràfics

MONOGRÀFIC