Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(CR) L’Escola Xarxa de Berga ha comunicat a les famílies i veïns de la ciutat que s’ha arribat a un acord amb la Fundació Educativa Dominiques de l’Anunciata Pare Coll per incorporar-se a la seva xarxa d’escoles. La FEDAC i l’escola Xarxa comparteixen des de fa temps sinergies per desenvolupar projectes de qualitat educativa i excel·lència acadèmica al Berguedà.

Descriuen l’acord com “una aposta per continuar oferint un projecte educatiu de qualitat a les famílies de l’escola Xarxa”. L’han signat aquest dimarts Francesc Xavier Güell, director de l’escola Xarxa, i Modest Jou, director general de FEDAC. Amb aquest pas refermen lligams que permetran integrar aquesta qualitat de manera més efectiva a l’Escola Xarxa, mentre que l’escola Xarxa aportarà la seva expertesa i qualitat a les escoles FEDAC d’arreu de Catalunya.

Els directius han expressat en el comunicat a les famílies que refermen la confiança que els han dipositat i els traslladen “la voluntat perquè aquest pas mantingui la identitat de l’escola i garanteixi la continuïtat al projecte millorant-lo en tot el que sigui necessari per continuar oferint el millor servei possible”. El centre cobreix totes les etapes educatives, dels zero als 20 anys, des de la Llar d’Infants fins a Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Superior.

També diuen que “amb aquest acord es reforçaran els processos, de manera que, amb diligència i millora contínua” i que “l’escola Xarxa farà #mésXarxa amb 24 escoles d’arreu de Catalunya”. L’escola Xarxa és un centre concertat, que té els valors de l’humanisme cristià en el seu ideari i que pertany a la Fundació Sant Francesc. De fet, ja va ser de les Dominiques de l’Anunciata fa vint anys: el centre es troba en el número 1 del carrer Pare Coll.

“Creiem que FEDAC ha esdevingut un model paradigmàtic d’escoles concertades compromeses amb el servei públic en cada barri o poble”, explica Modest Jou. A la comarca del Berguedà, FEDAC ja compta amb una escola a Gironella. Aquesta fundació educativa d’iniciativa social es va crear l’any 2009 per assumir la titularitat de les fins ara 24 escoles de les Dominiques de l’Anunciata a Catalunya. Compten amb una història de més de 150 anys arrelada en la tradició i el carisma de les germanes Dominiques de l’Anunciata. Amb la incorporació de l’Escola Xarxa a partir del dia 1 de setembre, FEDAC comptarà amb 25 centres arreu del país.