Vés al contingut

notícies relacionades

100-anys-troballa-cova-00

Berga celebra els 100 anys de la Cova del Santuari de la Mare de Déu de Queralt

BISBAT DE SOLSONA Amb motiu dels 100 anys de la Cova de la Troballa del Santuari de la Mare de Déu de Queralt, Roger Cortina i Jordi Artigas han dut a terme una xerrada sobre la història de la Cova de la Troballa. L'acte, agrupat en el marc de les exposicions de la peça del mes del Museu Comarcal de Berga, s'ha celebrat al Saló d’Actes de l’Ajuntament de Berga, el dijous 31 d'agost.

“La meva pregària transcorre tot restaurant una capella o netejant una imatge”

Ramon Bassas –CR En Roger Cortina diu que no té cap necessitat de fer vacances i quan en fa, comptades vegades, té bastant a veure “amb la seva vida”. I la seva vida, rotundament, són les imatges religioses. Regenta un establiment “dels pocs que queden a Catalunya" dedicat a la venda i restauració d'imatgeria religiosa, objectes litúrgics i de culte, a Berga.

L’Escola Xarxa de Berga s’incorpora a la FEDAC

(CR) L’Escola Xarxa de Berga ha comunicat a les famílies i veïns de la ciutat que s’ha arribat a un acord amb la Fundació Educativa Dominiques de l’Anunciata Pare Coll per incorporar-se a la seva xarxa d’escoles. La FEDAC i l’escola Xarxa comparteixen des de fa temps sinergies per desenvolupar projectes de qualitat educativa i excel·lència acadèmica al Berguedà.

Sistach: “La història de Berga i de la comarca no es podrà escriure mai sense la Mare de Déu de Queralt”

(Bisbat de Solsona) Aquest dissabte es van complir 100 anys de la Coronació Canònica de la Mare de Déu de Queralt i els berguedans ho van commemorar amb un ofici solemne, a l’església parroquial de Santa Eulàlia, que va presidir el cardenal Lluís Martínez Sistach i van concelebrar el bisbe de Solsona, Xavier Novell; l’arquebisbe d’Urgell, Joan-Enric Vives; el bisbe emèrit de Solsona, Jaume Tra

“Queralt té molta potència per a la gent de Berga”

(Laura Mor –CR) “Em costa més adreçar una pregària a Déu. Quan em cou alguna cosa per dins el més normal és pregar a la Mare de Déu de Queralt”. Així explica Jordi Garra com ell i tants altres berguedans confien de forma molt particular en la seva marededéu trobada. Falten poques setmanes per les festes del centenari de la coronació d'aquesta insígnia i el Santuari de Queralt i la ciutat de Berga ultimen preparatius.

Veure la fe