Vés al contingut

notícies relacionades

“La meva pregària transcorre tot restaurant una capella o netejant una imatge”

(Ramon Bassas –CR) En Roger Cortina diu que no té cap necessitat de fer vacances i quan en fa, comptades vegades, té bastant a veure “amb la seva vida”. I la seva vida, rotundament, són les imatges religioses. Regenta un establiment “dels pocs que queden a Catalunya" dedicat a la venda i restauració d'imatgeria religiosa, objectes litúrgics i de culte, a Berga.

L’Escola Xarxa de Berga s’incorpora a la FEDAC

(CR) L’Escola Xarxa de Berga ha comunicat a les famílies i veïns de la ciutat que s’ha arribat a un acord amb la Fundació Educativa Dominiques de l’Anunciata Pare Coll per incorporar-se a la seva xarxa d’escoles. La FEDAC i l’escola Xarxa comparteixen des de fa temps sinergies per desenvolupar projectes de qualitat educativa i excel·lència acadèmica al Berguedà.

900 monitors d'esplais cristians refermen el seu compromís a Berga

(Fundació Pere Tarrés) Aquest cap de setmana 900 monitors i monitores del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC) de la Fundació Pere Tarrés es van trobar a Berga per posar en comú l’experiència de ser monitor de lleure i per continuar la seva formació.

Sistach: “La història de Berga i de la comarca no es podrà escriure mai sense la Mare de Déu de Queralt”

(Bisbat de Solsona) Aquest dissabte es van complir 100 anys de la Coronació Canònica de la Mare de Déu de Queralt i els berguedans ho van commemorar amb un ofici solemne, a l’església parroquial de Santa Eulàlia, que va presidir el cardenal Lluís Martínez Sistach i van concelebrar el bisbe de Solsona, Xavier Novell; l’arquebisbe d’Urgell, Joan-Enric Vives; el bisbe emèrit de Solsona, Jaume Traserra; l’arq

“Queralt té molta potència per a la gent de Berga”

(Laura Mor –CR) “Em costa més adreçar una pregària a Déu. Quan em cou alguna cosa per dins el més normal és pregar a la Mare de Déu de Queralt”. Així explica Jordi Garra com ell i tants altres berguedans confien de forma molt particular en la seva marededéu trobada. Falten poques setmanes per les festes del centenari de la coronació d'aquesta insígnia i el Santuari de Queralt i la ciutat de Berga ultimen preparatius.

El bisbat d'Urgell també recorda mossèn Ballarín

(CR) Una nota del bisbat d'Urgell també recorda aquest divendres a mossèn Josep Maria Ballarín amb motiu de la seva mort. Tot i que era un capellà de diòcesis de Solsona, estava "molt vinculat al nostre bisbat d’Urgell d’ençà que deixà la seva responsabilitat pastoral com a Capellà C

Mor mossèn Ballarín, el rector de Catalunya

(Jordi Llisterri –CR) No va ser rector que cap gran basílica, però l’èxit literari i la televisió el van convertir en el rector de Catalunya. El capellà de capçalera d’una generació. Josep Maria Ballarín ha mort la matinada d'aquest divendres als 96 anys a Berga. El funeral se celebrarà aquest dissabte a les quatre de la tarda a l'Església de Santa Eulàlia de Berga presidit pel bisbe de Solsona. Després serà enterrat a Gósol. 

Veure la fe