Vés al contingut
Catalunya Religió

(Arquebisbat de Tarragona) La Generalitat de Catalunya declararà l’ermita de la Mare de Déu de la Roca, a Mont-Roig del Camp, com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN), en la categoria de Monument Històric. Es tracta del màxim reconeixement i protecció que pot tenir un element patrimonial a Catalunya.

Els tràmits es van iniciar l’any 2019 per la Direcció General de Patrimoni del Departament de Cultura de la Generalitat, però la pandèmia va aturar aquest procés. Ara, amb els informes preceptius de l’Institut d’Estudis Catalans i del Consell Assessor del Patrimoni Cultural Català, s’ha iniciat l’expedient definitiu perquè sigui declarada BCIN.

L’ermita de la Mare de Déu de la Roca està documentada des del segle XIII, tot i que la veu popular assegura que la troballa de la imatge es va produir el 1153. Aquesta catalogació permetrà una major protecció i promoció del santuari, però també del seu entorn natural tan característic.

Aquesta nova declaració de BCIN s’incorporarà a la trentena de monuments de l'arxidiòcesi de Tarragona que, pel seu valor patrimonial, gaudeixen d’aquesta especial protecció que atorga la Generalitat de Catalunya.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.