Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) El Gran Recapte del Banc dels Aliments ha celebrat la seva 12a edició, la més atípica en una dècada llarga promovent la solidaritat entre la ciutadania.

Aquest esdeveniment benèfic, que el divendres a la tarda ja comptava amb 2 milions d’euros recollits, ha consistit tradicionalment en la recollida de producte sec i de llarga durada durant un cap de setmana, per la seva posterior distribució.

Enguany, el Banc dels Aliments ha animat a la ciutadania a fer donatius econòmics, per evitar el risc de contagi, i ja ha començat a comprar productes amb els diners que està rebent.

On arriba el que jo dono?

Tant el donatiu econòmic com el producte que es deixava als voluntaris els altres anys, és centralitzat per la Fundació Banc dels Aliments, que té per objectiu “lluitar contra el malbaratament recuperant excedents alimentaris aptes pel consum humà i lluitar contra la pobresa, fent arribar els aliments recuperats, a persones en situació de precarietat alimentària”.

Al llarg dels dies en què té lloc el Gran Recapte, el Banc dels Aliments recull i centralitza el producte, que l’any passat va arribar a superar les 3.000 tones. Enguany la gestió és més directa, al comprar l’entitat els aliments amb els diners obtinguts.

Per a animar als consumidors de supermercats a fer donatius, el Banc dels Aliments organitza una xarxa de voluntariat a la que s’adhereixen un gran nombre de parròquies i comunitats cristianes, així com esplai i grups de joves. Aquests decideixen donar el seu temps de manera solidaria per contribuir a la causa.

Entitats cristianes

El producte procedent del Gran Recapte es reparteix a 310 entitats distribuïdores, que són les encarregades de repartir els aliments entre la població més vulnerable de la seva localitat o del seu barri.

Moltes d’aquestes entitats formen part de les Càrites parroquials, serveis de distribució soldaria d’aliments o d’altres iniciatives promogudes per entitats socials d’església. També en destaca la importància de les entitats evangèliques, amb una acció social que cada vegada té més vinculació amb el Banc dels Aliments.