Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) A les emissions litúrgiques que ja s’estan fent aquests dies de confinament, els dies de Setmana Santa s’hi sumen les emissions especials dels principals oficis per més canals. En el cas de Barcelona, 8TV emetrà les celebracions presidides pel cardenal Joan Josep Omella a la catedral. A la catedral de Tarragona, amb l’arquebisbe Joan Planellas, es faran des de TAC12.  A Urgell els oficis a la catedral presidits per l'arquebisbe Joan-Enric Vives també es faran per Pirineus TV. A Tortosa es farà pel Canal Terres de l'Ebre.

TV3, a més de les misses conventuals de Montserrat de Diumenge de Rams i de Pasqua, també emetrà la Vetlla Pasqual dissabte a la nit pel Canal 33. En tots els casos es podran seguir també per diverses plataformes digitals que emeten habitualment les celebracions. A Girona, per exemple, emetran els oficis de Santa a la Catedral presidits pel bisbe Francesc Pardo a través d'Internet.   

Com es va disposar, els oficis de Setmana Santa se celebraran com cada any a totes les catedrals i parròquies però sense la presència de fidels. En algunes poblacions s'ha proposta alternatives per mantenir la celebració de Rams. També ho celebraràn a porta tancada les comunitats religioses. Per això, es convida a seguir-los pels mitjans de comunicació o pels canals digitals disponibles. Això farà que no es puguin celebrar la popular benedicció de Rams o el foc fora de les esglésies per encendre el ciri pasqual. A la xarxa també hi ha disponibles materials i propostes per seguir la celebració de Setmana Santa des de casa.

Aquí es poden consultar les emissions especials dels oficis de Setmana Santa.

I aquí altres propostes per aquests dies.