Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Càritas Barcelona / “la Caixa”) L’educador social Eduard Sala, cap d’acció social de Càritas Barcelona, ha guanyat el premi literari  FEEL GOOD amb el llibre Va de vida. Jaume Giró, director general de la Fundació Bancària "la Caixa"; Salvador Busquets, director de Càritas Diocesana de Barcelona, i Jordi Nadal, editor i fundador de Plataforma Editorial han fet públic el veredicte aquest divendres al CaixaForum Barcelona.

El premi FEEL GOOD és un certamen literari que té la finalitat d'impulsar l'optimisme entre escriptors i lectors a partir d'històries que transmetin autenticitat, alegria i benestar. El premi consta de 5.000 € que assumeix íntegrament "la Caixa" i la publicació del llibre en el catàleg de Plataforma Editorial.

Eduard Sala Paixau, llicenciat en filosofia i lletres i educador social, és el responsable de l’Àrea Social de Càritas Diocesana de Barcelona. Durant més de dotze ha dirigit diversos projectes de la Companyia de les Filles de la Caritat destinats a persones en situació d’exclusió socials, sense llar, amb drogodependències, internes en centres penitenciaris o excarcel·lats. En bona part de la seva trajectòria professional ha estat el responsable de diferents serveis dirigits a nens i joves en situació de risc i com a professor de la Facultat d’Educació Social i Treball Social de la Fundació Pere Tarrés - URL

El jurat format per l'escriptor Victor Küppers; la guanyadora de la quarta edició del premi FEEL GOOD, Susana Rizo, i el director de Plataforma Editorial, Jordi Nadal, han destacat que el llibre Va de vida "transmet l'honestedat del seu autor, el seu compromís amb uns principis en el desenvolupament de la seva activitat a Càritas, dóna veu a persones que no solen fer-ho, i planteja moltes preguntes que ens interpel·len i ens conviden a interrogar-nos per les coses que són realment essencials en la vida". Victor Küppers, conegut formador i conferenciant, ha felicitat al premiat i ha destacat que el llibre farà reflexionar als lectors, ajudant a que siguin millors persones.

Per la seva banda, Jaume Giró, director general de la Fundació Bancària "la Caixa", ha reflexionat sobre l’optimisme, indicant que en moments com els que estem vivint és més necessari que mai. “L’optimista veu una oportunitat a cada dificultat”, ha remarcat.

Va de vida és un llibre d'aprenentatges i de preguntes que sorgeixen d'acompanyar a persones en situació d'extrema vulnerabilitat, a les que els ha tocat viure a la cara menys amable del món, amb el vent en contra, la motxilla pesada i les portes tancades.

 

 

En rebre el premi FEEL GOOD, Eduard Sala ha declarat: "No deixo de donar les gràcies des que vaig saber que m'havien concedit el premi. Només una inesperada alineació de planetes pot explicar que un "polissó" en el món editorial, com jo, rebi aquest regal. El premi FEEL GOOD suposa una fantàstica oportunitat per compartir preguntes, aprenentatges i valors que intentem viure els que acompanyem a persones en situació d'extrema vulnerabilitat”, ha explicat el cap d’acció social de Càritas Barcelona.

Finalment, el director de Càritas Diocesana de Barcelona, Salvador Busquets, ha felicitat al premiat, i ha fet valdre la tasca dels treballadors i treballadores socials de Càritas, remarcant que acollir i acompanyar no és posar-se davant de la persona, sinó al seu costat. “L’Església i Càritas han de ser sinònim d’estar al costat dels que més pateixen, i la tasca de l’Eduard Sala, com a treballador social i com a coach, sempre s’ha caracteritzat per tractar a les persones de tu a tu, des de la igualtat i sense prejudicis”, ha expressat Busquets.

El premi FEEL GOOD coincideix amb els 75 anys de Càritas Diocesana de Barcelona, i Eduard Sala, autor del llibre, ha conclòs dient que “el premi és un regal que va més enllà d’una persona, i està dedicat a tots els que diàriament ajuden a construir un món d’esperança”.