Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(U. Abat Oliba CEU) Una mirada mediambiental sobre els elements arquitectònics i escultòrics de la Sagrada Família: això és el que proposa el curtmetratge ’Creation in Gaudí’, que es presentarà el divendres 18 al migdia, a l’Aula Magna de la Universitat Abat Oliba CEU.

A través de les explicacions de l’arquitecta Chiara Curti, l’obra revela la concepció de Gaudí de la naturalesa i la seva preocupació per la cura de la creació. L’obra fa que la Sagrada Família parli de la idea que Gaudí tenia de la naturalesa i com hi veia a l’ésser humà. 

Es posa de manifest, així, la faceta més ’mediambientalista’ de l’arquitecte modernista. De fet, l’atenció per la qüestió climàtica és un dels senyals d’identitat de l’autora d’aquesta producció audiovisual, María Laín. Aquesta activista climàtica, filòsofa i artista és també membre del moviment Christian Youth for Climate, que tracta de transmetre l’aportació genuïnament cristiana sobre la cura del medi ambient. 

El curtmetratge connecta amb la filosofia d’aquest moviment i s’ha realitzat amb el patrocini de la Fundació Cultural Ángel Herrera Oria i el suport de l’Associació Catòlica de Propagandistes. En l’acte de presentació del dia 18 intervindran tant l’autora, María Laín, com l’arquitecta Chiara Curti.