Vés al contingut
Catalunya Religió

(Escola Pia de Catalunya) La Fundació Joan Profitós de l’Escola Pia de Catalunya i la Societat Catalana de Pedagogia convoquen un any més el Premi Joan Profitós d’assaig pedagògic. Amb un import de 2.500 euros el guardó reconeix assajos i estudis amb un contingut que giri al voltant de l’acció educativa, sigui una reflexió pedagògica o bé una anàlisi d’aquest àmbit, escrits en llengua catalana. El termini de lliurament finalitza el 29 de febrer.

Rep el nom de Joan Profitós (1892-1954), escolapi, parvulista i pedagog que, a banda de ser un gran promotor dela llengua i la cultura catalanes, és autor de llibres de lectura i de narracions per a infants i el creador de la Biblioteca Pedagògica de l'Escola Pia de Catalunya.

Al llarg d’aquests 26 anys, s’han premiat obres d’àmbits tan diversos com les matemàtiques, l’educació física, la psicologia o els successius plans d’educació que s’han anat implantant. Entre d’altres premiats, hi ha Francesc Torralba, per Pedagogia del sofriment; Xavier Blanch Gisbert, La reforma educativa dels noranta o les reflexions d’Andreu Clapés Flaqué a Jo també faig classes a la UAC. Autoritats com l’Octavi Fullat han format part del jurat en diferents edicions.

Els treballs originals hauran de tenir un mínim de 100 fulls Din A4 i lliurar-se abans de les 17h del 29 de febrer del 2016 a la seu de la Fundació Joan Profitós, Ronda de Sant Pau 80, 2n pis, 08001 de Barcelona.

XXVI Edició

L’adjudicació del Premi serà feta per un jurat, integrat en aquesta edició per: Joan Mallart, pedagog i vicepresident de la Societat Catalana de Pedagogia, que exercirà com a president del jurat; els vocals Josep Gallifa, catedràtic de la Facultat de Ciències de l’Educació Blanquerna de la URL, Conrad Vilanou, catedràtic de la Facultat d’Educació de la UB, Elena Venini, pedagoga i Núria Rajadell, pedagoga. Exercirà de secretari Marian Baqués, pedagog.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.