Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) Condemna conjunta de les Federacions musulmanes de Catalunya davant dels dos incendis provocats els dies 8 i 9 de setembre a la mesquita de Montcada i Reixac. La presidenta de l'Associació Unesco per al Diàleg Interreligiós -AUDIR-, Montse Castellà, també ha condemnat aquests actes de racisme. Ho ha fet durant la inauguració de la Nit de les Religions que s'ha celebrat aquest matí al monestir de Pedralbes.

Manifest de condemna pels incendis provocats a la mesquita de la comunitat islàmica de Montcada i Reixac.

Després dels dos incendis provocats els dies 8 i 9 de setembre 2020 dels quals ha estat víctima la mesquita de Moncada i Reixac, i la situació de preocupació i condemna per part de la comunitat islàmica de Montcada i els veïns de la ciutat, les federacions musulmanes de Catalunya, UCIDCAT, FCIC, FIC, entitats representatives de les comunitats musulmanes de Catalunya, manifestem: 

Amb determinació la nostre condemna als atacs racistes i covards a causa dels dos incendis provocats i intencionats que ha patit la mesquita de la Comunitat musulmana de Montcada i Reixac dos cops en menys d’una setmana. 

Que des de les tres federacions musulmanes de Catalunya, compartim amb els membres de la comunitat musulmana de Montcada i Reixac la seva preocupació i malestar pels danys provocats pels dos incendis intencionats. Així que expressem el nostre suport i compromís per treballar per tornar a la normalitat i la convivència que sempre s’ha viscut en la ciutat, i al mateix temps estudiar si és necessària la via judicial per protegir els musulmans d’aquest atacs islamòfobs i racistes. 

Que fem una crida a tots els veïns i veïnes de la ciutat per treballar per posar fi a aquests tipus d’actuacions discriminatòries i unificar esforços per consolidar i preservar la convivència i l’entesa viscudes fins ara a la localitat de Montcada i Reixac. 

Que demanem a les autoritats i cossos de seguretat de la localitat assumir la seva responsabilitat per determinar responsabilitats i posar fi a aquests atacs per protegir els ciutadans musulmans d’aquesta localitat. 

Que manifestem que totes les religions viscudes autènticament són mostra d’amor, de pau i d’esperança, i per això ens comprometem a treballar junts per protegir la llibertat i els drets religiosos de tots els catalans i catalanes per construir una societat en la qual les persones visquin amb dignitat i respecte.