Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Sant Joan de Déu) Aquest dilluns ha començat el Capítol Provincial de la Província de Sant Joan de Déu d'Espanya. La trobada que se celebra al Centro de Congresos Fray Luis de León de Guaradarrama s'allargarà fins al 7 de maig. Es tracta del primer capítol que se celebra des que les tres antigues províncies -Aragó, que incloïa Catalunya, Bètica i Castella- es van unificar.

El superior general de l'Orde Hospitalari, Jesús Etayo, ha obert el capítol instant a aprofitar la trobada "com una oportunitat" i com un "regal per escoltar l'esperit del Senyor i seguint els passos de Sant Joan de Déu".

En el seu discurs de benvinguda, Etayo s'ha referit al capítol com una manera de "consolidar el pas" de la unificació de la província. "Quins somnis tenim com a província? Com ho hem de fer?", ha preguntat el superior. Unes qüestions que ha remarcat que caldrà respondre durant els propers dies de capítol.

Etayo també ha tingut un record per les víctimes de la pandèmia de la Covid-19 i de la guerra d'Ucraïna així com de "totes les absurdes guerres del món".

Un programa per a l’anàlisi i el discerniment

El I Capítol Provincial, sota el lema 'Sortir amb passió a promoure l'Hospitalitat', nomenarà el govern provincial que liderarà la gestió de la Institució els propers quatre anys.

Durant les dues primeres jornades del capítol, es realitzaran diversos grups de treball per abordar la tasca realitzada en l'últim any i les línies general d'actuació dels àmbits i àrees transversals de l'Orde. Un treball que serà conduït per personalitats de la institució i col·laboradors que donen suport a aquest procés. També hi haurà espai per a la reflexió i l'anàlisi de prioritats.

Després d'aquesta feina, el dimecres els capitulars treballaran els temes relacionats amb la vida de germans i continuaran amb el seu procés de discerniment que acabarà amb l’elecció del superior provincial, dijous 5 de maig. També tindrà lloc l’elecció dels consellers provincials, divendres 6 de maig.

Dissabte es donaran per finalitzats els treballs capitulars després d’aprovar les propostes plantejades per als propers quatre anys.

Eixamplar l'horitzó per construir junts

Les tres províncies es van unificar a l'assemblea provincial celebrada a Granada al març de l'any passat. Des de llavors, l’orde ha treballat per posar en marxa en aquest nou context la creació de l'estructura inicial de funcionament que ha permès fer realitat la Província d’Espanya l'1 de gener d’enguany.

"Avançar en la consciència de ser comunitat carismàtica, tenint com referent la figura de Sant Joan de Déu i animats pels valors que ens identifiquen". Així explicava l'actual superior provincial, Amador Fernández, el repte de la província abans del capítol. Per a ell, no es tracta només de dotar-se de noves estructures, definit models de govern i gestió o establir estratègies pel futur. "La província és una realitat que viu el present el repte apassionant d'eixamplar l'horitzó per a construir junts", deia.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.