Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

(Vedruna) En un món on prevalen la immediatesa, els neguits, les tensions i sempre es viu amb el pilot automàtic, és fàcil oblidar-se de viure el present. Una dinàmica que afecta també les famílies i el conjunt de la comunitat educativa. Segons la pedagoga Anna M. Rifà, cal saber-hi posar fre i aturar-se en l’ara i l’aquí: “La vida es desplega amb tota la plenitud i profunditat precisament en el present”, defensa. Aquesta és una de les reflexions que vol fer arribar a famílies i docents en el webinar gratuït que ofereix el proper 6 d’octubre a les 19 h.

Amb el títol ‘Activa una mirada cur(i)osa’, Rifà se centrarà en la cura de la relació de les famílies amb l’escola. La formació ofereix eines per gaudir d’un major benestar emocional a partir de la pràctica de l’atenció plena. Per participar a la sessió cal inscriure’s prèviament. És una iniciativa del Programa Família-Escola Acció Compartida (FEAC), de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya, amb la col·laboració de Santillana.

L’experiència d’Escola Vedruna, Escola Atenta

Anna M. Rifà és historiadora (UAB) i docent a l’Escola Vedruna Vall de Terrassa. Es dedica a l’ensenyament des de fa més de trenta anys i té una llarga experiència en educar en la interioritat i en la pràctica del silenci. S’ha format en acompanyament espiritual i en pastoral educativa, entre d’altres, al Center for Mindful Self-Compassion de San Diego, als Estats Units. Ha estat formadora al Departament d’Educació de la Generalitat, a la Universitat de Barcelona, a Blanquerna-URL i a la Universitat La Salle, a ESADE. Aquest mes de juny va participar al VII Congrés Internacional de Mindfulness a Saragossa.

Rifà és creadora i responsable del Programa Escola Vedruna, Escola Atenta. Una eina pedagògica basada en la pràctica de l’atenció plena i que el curs 2018-2019 es va començar a implementar de forma progressiva a l’Escola Vedruna. Les dinàmiques que proposa aquest programa serveixen per focalitzar-se en el moment present i en l’experiència de l’atenció plena. Són exercicis per desenvolupar i fer créixer tres dimensions intrínseques en qualsevol ésser humà: la dimensió educativa, de benestar i la interior. Totes tres configuren la pròpia personalitat.

El programa Escola Vedruna, Escola Atenta acompanya infants i joves a ser conscients del moment present. I, com a conseqüència, a viure la vida amb una qualitat i saviesa que els ha de permetre trobar la felicitat. La proposta, això sí, requereix esforç, dedicació i compromís a l’hora de revisar la pròpia mirada.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.