Vés al contingut
Catalunya Religió
editorial-claret-llibre
Fotografia: Claretians.

Claretians La complexitat del fenomen franciscà i el seu sentit avui dia es recull a Sant Francesc d’Assís o gairebé. És el nou llibre de l'Editorial Claret que aproxima la vida del sant amb "una sorprenent suma d’espontaneïtat i erudició", expliquen des de l'editorial.

En el llibre s’hi ha recollit l’essencial de la vida de sant Francesc d’Assís per oferir-ho a aquelles persones que es pregunten sobre la complexitat del fenomen franciscà i el seu sentit avui en dia. El relat de l'autor, Agustí Boadas, destaca per la seva erudició i el talent d’historiador medievalista i filòsof, que es conjuguen amb l’humor i la ingenuïtat. "El lector aprendrà moltes coses sobre Francesc i sobre els inicis de l’orde dels Franciscans", asseguren des de l'Editorial. El llibre permet entendre la seva història i sentir-se identificat.

Amb vint-i-cinc anys Francesc va realitzar una inflexió radical i va decidir viure d’una altra manera: amb els germans, com el model de Jesús en els evangelis. "Els germans no abandonen el món a la recerca de la soledat, abandonen el món per acostar-se encara més a la gent", diuen des de l'Editorial.

Una vida franciscana

Agustí Boadas Llavat (Barcelona, 1963) és franciscà. Doctorat en filosofia per la Universitat de Barcelona, els seus estudis s’han complementat amb els teològics a la Facultat de Teologia de Catalunya i els d’organista al Conservatori Superior de Música de Barcelona. Durant els darrers trenta anys ha impartit classes com a professor a la Universitat Oberta de Catalunya, a la Universitat Ramon Llull i, darrerament, a l’Ateneu Pontifici Antoni Gaudí.

Cal destacar la seva activitat com a arxiver i bibliotecari provincial dels franciscans de Catalunya fins al 2015 i secretari general de l’Associació Hispànica d’Estudis Franciscans. Col·labora des del 1989 amb la Custòdia de Terra Santa a través de la seu de Barcelona. És autor també de Els franciscans a Catalunya i actualment treballa al col·legi Sant Francesc i és rector de la parròquia homònima de Sabadell.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.